Twee procent bestuurders hield zich niet aan "weekend zonder alcohol achter het stuur"

 Twee procent bestuurders hield zich niet aan "weekend zonder alcohol achter het stuur"

Tijdens "het weekend zonder alcohol achter het stuur" bleek 2,28 procent van de bestuurders onder invloed van alcohol. Dat laat de politie maandagavond weten in een persbericht. Tijdens deze campagne, die liep van vrijdagavond tot maandagmorgen, controleerden de federale en lokale politie samen in totaal 34.849 bestuurders.

De blaasmarathon was een samenwerking tussen de federale wegpolitie en de 125 lokale politiezones, die liep van vrijdag 15 januari 18 uur tot zondagmorgen 18 januari 6.00 uur.

Op een totaal aantal van 34.849 gecontroleerde bestuurders over heel het land, bliezen er 34.056 safe. Zo'n 508 of 1,46 procent had meer dan 0,8 promille in het bloed. 285 of 0,82 procent van de bestuurders blies "Alert", wat neerkomt op een alcoholhoeveelheid in het bloed tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze automobilisten moesten hun wagen minstens 3 uur aan de kant laten.

De actie van de blaasmarathon was op voorhand uitgebreid aangekondigd in de media. De federale politie is niettemin tevreden dat het aantal van de door haar gecontroleerde bestuurders dat onder invloed reed (1,88 pct) ver onder het weekendgemiddelde van 2015 (3,4 pct) zit.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u