Twee procent bestuurders hield zich niet aan "weekend zonder alcohol achter het stuur"

 Twee procent bestuurders hield zich niet aan "weekend zonder alcohol achter het stuur"

Tijdens "het weekend zonder alcohol achter het stuur" bleek 2,28 procent van de bestuurders onder invloed van alcohol. Dat laat de politie maandagavond weten in een persbericht. Tijdens deze campagne, die liep van vrijdagavond tot maandagmorgen, controleerden de federale en lokale politie samen in totaal 34.849 bestuurders.

De blaasmarathon was een samenwerking tussen de federale wegpolitie en de 125 lokale politiezones, die liep van vrijdag 15 januari 18 uur tot zondagmorgen 18 januari 6.00 uur.

Op een totaal aantal van 34.849 gecontroleerde bestuurders over heel het land, bliezen er 34.056 safe. Zo'n 508 of 1,46 procent had meer dan 0,8 promille in het bloed. 285 of 0,82 procent van de bestuurders blies "Alert", wat neerkomt op een alcoholhoeveelheid in het bloed tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze automobilisten moesten hun wagen minstens 3 uur aan de kant laten.

De actie van de blaasmarathon was op voorhand uitgebreid aangekondigd in de media. De federale politie is niettemin tevreden dat het aantal van de door haar gecontroleerde bestuurders dat onder invloed reed (1,88 pct) ver onder het weekendgemiddelde van 2015 (3,4 pct) zit.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu