Twee nieuwe trajectcontroles op Vlaamse snelwegen

 Twee nieuwe trajectcontroles op Vlaamse snelwegen

Volgend jaar komt er een trajectcontrole op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee, en op de E313 tussen Antwerpen-Oost en Ranst. Dat maakte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vrijdag bekend.

"Trajectcontrole werkt. Het systeem zorgt voor duurzame positieve effecten op het rijgedrag, minder ongevallen en meer verkeersveiligheid.", aldus Weyts. Hij verwijst onder andere naar het stuk op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren, waar sinds het invoeren van de trajectcontrole geen enkel verkeersslachtoffer meer gevallen is. Het aantal ongevallen nam er af met 43 procent.

De keuze van de tracés kwam er na advies van een speciale taskforce, die op zoek ging naar trajecten waar snelheid veel letselongevallen veroorzaakt. "Deze 2 tracés zijn erg risicogevoelig. Dat willen we met trajectcontrole remediëren.", zegt Weyts. De minister trekt voor deze nieuwe trajectcontroles een budget van 365.000 euro uit. Volgend jaar moeten ze operationeel zijn. Vorig jaar lieten 400 mensen het leven in het Vlaamse verkeer.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u