Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

 Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

Aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever tussen de A12 en de Brusselse ring vinden vanaf 15 juni twee maanden lang structurele onderhoudswerken plaats, omdat het wegdek er dringend nieuw asfalt nodig heeft. Ook de op- en afrit van Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden en nooit tijdens grote evenementen zoals Brosella, Brussels Expo en Bruksellive.

De asfalt- en vernieuwingswerken worden in verschillende fases op verschillende plaatsen op het knooppunt uitgevoerd. Op de A12 gaat het om het wegdek richting Brussel van net voor tot net na de op- en afrit Stombeek-Bever en het wegdek richting Antwerpen van voor diezelfde op- en afrit tot voorbij de brug Brusselse ring. Ook de op- en afrit zelf (in beide richtingen) wordt aangepakt. Op de binnenring vinden er dan weer werken plaats aan de verbinding tussen de ring en de A12, de parallelweg van de ring en de verbinding tussen die parallelweg en de Romeinse Steenweg.

De werken zullen volgens AWV in juni tussen 20 en 5 uur gebeuren en in juli en augustus tussen 20 en 6 uur. Er zullen telkens aankondigingsborden en omleidingssignalisatie voorzien worden wanneer er op- en afritten of invoeg- of parallelstroken moeten worden afgesloten. Er zal echter ook enkele dagen overdag gewerkt moeten worden. Dat zal tijdens het bouwverlof worden ingepland en er zal dan nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Omdat de verkeerssituatie vaak zal veranderen, zal er in de werfzone een maximumsnelheid van 70 km/uur gelden om de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers te bevorderen.

ANTWERPEN 29/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u