Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

 Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

Aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever tussen de A12 en de Brusselse ring vinden vanaf 15 juni twee maanden lang structurele onderhoudswerken plaats, omdat het wegdek er dringend nieuw asfalt nodig heeft. Ook de op- en afrit van Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden en nooit tijdens grote evenementen zoals Brosella, Brussels Expo en Bruksellive.

De asfalt- en vernieuwingswerken worden in verschillende fases op verschillende plaatsen op het knooppunt uitgevoerd. Op de A12 gaat het om het wegdek richting Brussel van net voor tot net na de op- en afrit Stombeek-Bever en het wegdek richting Antwerpen van voor diezelfde op- en afrit tot voorbij de brug Brusselse ring. Ook de op- en afrit zelf (in beide richtingen) wordt aangepakt. Op de binnenring vinden er dan weer werken plaats aan de verbinding tussen de ring en de A12, de parallelweg van de ring en de verbinding tussen die parallelweg en de Romeinse Steenweg.

De werken zullen volgens AWV in juni tussen 20 en 5 uur gebeuren en in juli en augustus tussen 20 en 6 uur. Er zullen telkens aankondigingsborden en omleidingssignalisatie voorzien worden wanneer er op- en afritten of invoeg- of parallelstroken moeten worden afgesloten. Er zal echter ook enkele dagen overdag gewerkt moeten worden. Dat zal tijdens het bouwverlof worden ingepland en er zal dan nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Omdat de verkeerssituatie vaak zal veranderen, zal er in de werfzone een maximumsnelheid van 70 km/uur gelden om de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers te bevorderen.

ANTWERPEN 29/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u