Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

 Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

Aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever tussen de A12 en de Brusselse ring vinden vanaf 15 juni twee maanden lang structurele onderhoudswerken plaats, omdat het wegdek er dringend nieuw asfalt nodig heeft. Ook de op- en afrit van Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden en nooit tijdens grote evenementen zoals Brosella, Brussels Expo en Bruksellive.

De asfalt- en vernieuwingswerken worden in verschillende fases op verschillende plaatsen op het knooppunt uitgevoerd. Op de A12 gaat het om het wegdek richting Brussel van net voor tot net na de op- en afrit Stombeek-Bever en het wegdek richting Antwerpen van voor diezelfde op- en afrit tot voorbij de brug Brusselse ring. Ook de op- en afrit zelf (in beide richtingen) wordt aangepakt. Op de binnenring vinden er dan weer werken plaats aan de verbinding tussen de ring en de A12, de parallelweg van de ring en de verbinding tussen die parallelweg en de Romeinse Steenweg.

De werken zullen volgens AWV in juni tussen 20 en 5 uur gebeuren en in juli en augustus tussen 20 en 6 uur. Er zullen telkens aankondigingsborden en omleidingssignalisatie voorzien worden wanneer er op- en afritten of invoeg- of parallelstroken moeten worden afgesloten. Er zal echter ook enkele dagen overdag gewerkt moeten worden. Dat zal tijdens het bouwverlof worden ingepland en er zal dan nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Omdat de verkeerssituatie vaak zal veranderen, zal er in de werfzone een maximumsnelheid van 70 km/uur gelden om de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers te bevorderen.

ANTWERPEN 29/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu