Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

 Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

Aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever tussen de A12 en de Brusselse ring vinden vanaf 15 juni twee maanden lang structurele onderhoudswerken plaats, omdat het wegdek er dringend nieuw asfalt nodig heeft. Ook de op- en afrit van Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden en nooit tijdens grote evenementen zoals Brosella, Brussels Expo en Bruksellive.

De asfalt- en vernieuwingswerken worden in verschillende fases op verschillende plaatsen op het knooppunt uitgevoerd. Op de A12 gaat het om het wegdek richting Brussel van net voor tot net na de op- en afrit Stombeek-Bever en het wegdek richting Antwerpen van voor diezelfde op- en afrit tot voorbij de brug Brusselse ring. Ook de op- en afrit zelf (in beide richtingen) wordt aangepakt. Op de binnenring vinden er dan weer werken plaats aan de verbinding tussen de ring en de A12, de parallelweg van de ring en de verbinding tussen die parallelweg en de Romeinse Steenweg.

De werken zullen volgens AWV in juni tussen 20 en 5 uur gebeuren en in juli en augustus tussen 20 en 6 uur. Er zullen telkens aankondigingsborden en omleidingssignalisatie voorzien worden wanneer er op- en afritten of invoeg- of parallelstroken moeten worden afgesloten. Er zal echter ook enkele dagen overdag gewerkt moeten worden. Dat zal tijdens het bouwverlof worden ingepland en er zal dan nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Omdat de verkeerssituatie vaak zal veranderen, zal er in de werfzone een maximumsnelheid van 70 km/uur gelden om de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers te bevorderen.

ANTWERPEN 29/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u