Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

 Twee maanden werken aan aansluiting A12 met Brusselse ring

Aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever tussen de A12 en de Brusselse ring vinden vanaf 15 juni twee maanden lang structurele onderhoudswerken plaats, omdat het wegdek er dringend nieuw asfalt nodig heeft. Ook de op- en afrit van Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden en nooit tijdens grote evenementen zoals Brosella, Brussels Expo en Bruksellive.

De asfalt- en vernieuwingswerken worden in verschillende fases op verschillende plaatsen op het knooppunt uitgevoerd. Op de A12 gaat het om het wegdek richting Brussel van net voor tot net na de op- en afrit Stombeek-Bever en het wegdek richting Antwerpen van voor diezelfde op- en afrit tot voorbij de brug Brusselse ring. Ook de op- en afrit zelf (in beide richtingen) wordt aangepakt. Op de binnenring vinden er dan weer werken plaats aan de verbinding tussen de ring en de A12, de parallelweg van de ring en de verbinding tussen die parallelweg en de Romeinse Steenweg.

De werken zullen volgens AWV in juni tussen 20 en 5 uur gebeuren en in juli en augustus tussen 20 en 6 uur. Er zullen telkens aankondigingsborden en omleidingssignalisatie voorzien worden wanneer er op- en afritten of invoeg- of parallelstroken moeten worden afgesloten. Er zal echter ook enkele dagen overdag gewerkt moeten worden. Dat zal tijdens het bouwverlof worden ingepland en er zal dan nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Omdat de verkeerssituatie vaak zal veranderen, zal er in de werfzone een maximumsnelheid van 70 km/uur gelden om de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers te bevorderen.

ANTWERPEN 29/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u