Trajectcontrole onder vuur in Nederland

 Trajectcontrole onder vuur in Nederland

Voorzitter Bas Filippini van de Nederlandse organisatie Privacy First heeft een rechtszaak uitgelokt tegen de Nederlandse Staat. Dat meldt RTL Nieuws. Filippini wil dat de trajectcontroles verdwijnen. De reden: de camera's filmen niet alleen wie te hard rijdt.

"Ik wil graag van de rechter horen hoe ver we met deze waanzin door moeten gaan in Nederland om alle stukjes openbare ruimte in Nederland te filmen en te registreren", aldus Filippini. Hij heeft al vaker de Staat uitgedaagd in privacykwesties. En gewonnen. Zo kreeg hij het voor elkaar dat je van de rechter niet langer je kenteken hoeft in te voeren als je gaat parkeren.

Zijn advocaat Benito Boer denkt dat hij ook nu weer een goede kans maakt. De camera's boven de snelweg maken een inbreuk op de privacy van Nederlanders, is het argument. De wettelijke basis om dit te rechtvaardigen is er niet.

BRUSSEL 04/04 (ANP)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u