Touring en VAB voorspellen druk weekend op de weg

 Touring en VAB voorspellen druk weekend op de weg

Automobilistenverenigingen Touring en VAB voorspellen door de vakantie-uittocht komend weekend veel verkeer op de Belgische en Europese wegen. Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat best op zondag.

Touring waarschuwt vooral voor een zwarte zaterdag in de Rhônevallei in Frankrijk, met "monsterfiles de hele dag door". Ook elders in Frankrijk wordt druk verkeer met files naar het zuiden voorspeld. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland krijgen vertrekkende vakantiegangers vooral op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur met verkeersellende te maken.

In eigen land zal de avondspits vrijdag vroeger op gang komen, zegt VAB. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt er druk verkeer verwacht. Ook de inwoners uit Midden-Nederland die met vakantie vertrekken en twee tot drie uur na hun vertrek in ons land aankomen, veroorzaken drukte op onze wegen. Dat zal vooral zaterdagochtend het geval zijn. Bij mooi weer is ook druk verkeer naar de Kust te verwachten.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u