Touring en VAB voorspellen druk weekend op de weg

 Touring en VAB voorspellen druk weekend op de weg

Automobilistenverenigingen Touring en VAB voorspellen door de vakantie-uittocht komend weekend veel verkeer op de Belgische en Europese wegen. Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat best op zondag.

Touring waarschuwt vooral voor een zwarte zaterdag in de Rhônevallei in Frankrijk, met "monsterfiles de hele dag door". Ook elders in Frankrijk wordt druk verkeer met files naar het zuiden voorspeld. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland krijgen vertrekkende vakantiegangers vooral op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur met verkeersellende te maken.

In eigen land zal de avondspits vrijdag vroeger op gang komen, zegt VAB. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt er druk verkeer verwacht. Ook de inwoners uit Midden-Nederland die met vakantie vertrekken en twee tot drie uur na hun vertrek in ons land aankomen, veroorzaken drukte op onze wegen. Dat zal vooral zaterdagochtend het geval zijn. Bij mooi weer is ook druk verkeer naar de Kust te verwachten.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u