Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

 Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

Het wordt zeer druk op de wegen in België en richting wintersportgebieden komend paasweekend. Wie files wil vermijden, doet er goed aan niet te vertrekken op vrijdag of zaterdagvoormiddag. Dat blijkt uit de verkeersprognoses voor de paasvakantie van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. De overige weekends van het paasverlof worden een pak rustiger.

Het paasweekend valt dit jaar samen met het begin van de paasvakantie. Bovendien hebben dit jaar grote delen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk samen met ons vakantie. Bijkomende factor is dat er komend weekend in de Alpenregio nog sneeuw verwacht wordt. Touring en VAB vragen wintersporters om winterbanden en sneeuwkettingen te gebruiken.

In België wordt het vrijdag en zaterdag vooral druk richting Alpen (E411 richting Luxemburg) en kust (E40 Brussel-Oostende). In Frankrijk is de kans op bumperrijden het grootst rond Parijs en in de Alpen. In Duitsland worden de files verwacht in het zuiden van het land, rond München, Karlsruhe en Reutte. In Zwitserland wordt het komende zaterdag aanschuiven voor de Sint-Gotthardtunnel naar het zuiden. In Oostenrijk is er vooral druk verkeer in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland.

Paasmaandag wordt druk voor de terugkeer. Het weekend van 11 en 12 april worden in het buitenland enkele problemen verwacht voor het vertrek. Zondag 19 april wordt in België een drukke dag door de terugkeer van zee en van de Ardennen. Elders in Europa wordt het op het einde van de paasvakantie vrij rustig.

BRUSSEL 30/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu