Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

 Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

Het wordt zeer druk op de wegen in België en richting wintersportgebieden komend paasweekend. Wie files wil vermijden, doet er goed aan niet te vertrekken op vrijdag of zaterdagvoormiddag. Dat blijkt uit de verkeersprognoses voor de paasvakantie van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. De overige weekends van het paasverlof worden een pak rustiger.

Het paasweekend valt dit jaar samen met het begin van de paasvakantie. Bovendien hebben dit jaar grote delen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk samen met ons vakantie. Bijkomende factor is dat er komend weekend in de Alpenregio nog sneeuw verwacht wordt. Touring en VAB vragen wintersporters om winterbanden en sneeuwkettingen te gebruiken.

In België wordt het vrijdag en zaterdag vooral druk richting Alpen (E411 richting Luxemburg) en kust (E40 Brussel-Oostende). In Frankrijk is de kans op bumperrijden het grootst rond Parijs en in de Alpen. In Duitsland worden de files verwacht in het zuiden van het land, rond München, Karlsruhe en Reutte. In Zwitserland wordt het komende zaterdag aanschuiven voor de Sint-Gotthardtunnel naar het zuiden. In Oostenrijk is er vooral druk verkeer in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland.

Paasmaandag wordt druk voor de terugkeer. Het weekend van 11 en 12 april worden in het buitenland enkele problemen verwacht voor het vertrek. Zondag 19 april wordt in België een drukke dag door de terugkeer van zee en van de Ardennen. Elders in Europa wordt het op het einde van de paasvakantie vrij rustig.

BRUSSEL 30/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
close menu 1u