Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

 Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

Het wordt zeer druk op de wegen in België en richting wintersportgebieden komend paasweekend. Wie files wil vermijden, doet er goed aan niet te vertrekken op vrijdag of zaterdagvoormiddag. Dat blijkt uit de verkeersprognoses voor de paasvakantie van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. De overige weekends van het paasverlof worden een pak rustiger.

Het paasweekend valt dit jaar samen met het begin van de paasvakantie. Bovendien hebben dit jaar grote delen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk samen met ons vakantie. Bijkomende factor is dat er komend weekend in de Alpenregio nog sneeuw verwacht wordt. Touring en VAB vragen wintersporters om winterbanden en sneeuwkettingen te gebruiken.

In België wordt het vrijdag en zaterdag vooral druk richting Alpen (E411 richting Luxemburg) en kust (E40 Brussel-Oostende). In Frankrijk is de kans op bumperrijden het grootst rond Parijs en in de Alpen. In Duitsland worden de files verwacht in het zuiden van het land, rond München, Karlsruhe en Reutte. In Zwitserland wordt het komende zaterdag aanschuiven voor de Sint-Gotthardtunnel naar het zuiden. In Oostenrijk is er vooral druk verkeer in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland.

Paasmaandag wordt druk voor de terugkeer. Het weekend van 11 en 12 april worden in het buitenland enkele problemen verwacht voor het vertrek. Zondag 19 april wordt in België een drukke dag door de terugkeer van zee en van de Ardennen. Elders in Europa wordt het op het einde van de paasvakantie vrij rustig.

BRUSSEL 30/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u