Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

 Touring en VAB verwachten zeer druk paasweekend

Het wordt zeer druk op de wegen in België en richting wintersportgebieden komend paasweekend. Wie files wil vermijden, doet er goed aan niet te vertrekken op vrijdag of zaterdagvoormiddag. Dat blijkt uit de verkeersprognoses voor de paasvakantie van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. De overige weekends van het paasverlof worden een pak rustiger.

Het paasweekend valt dit jaar samen met het begin van de paasvakantie. Bovendien hebben dit jaar grote delen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk samen met ons vakantie. Bijkomende factor is dat er komend weekend in de Alpenregio nog sneeuw verwacht wordt. Touring en VAB vragen wintersporters om winterbanden en sneeuwkettingen te gebruiken.

In België wordt het vrijdag en zaterdag vooral druk richting Alpen (E411 richting Luxemburg) en kust (E40 Brussel-Oostende). In Frankrijk is de kans op bumperrijden het grootst rond Parijs en in de Alpen. In Duitsland worden de files verwacht in het zuiden van het land, rond München, Karlsruhe en Reutte. In Zwitserland wordt het komende zaterdag aanschuiven voor de Sint-Gotthardtunnel naar het zuiden. In Oostenrijk is er vooral druk verkeer in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland.

Paasmaandag wordt druk voor de terugkeer. Het weekend van 11 en 12 april worden in het buitenland enkele problemen verwacht voor het vertrek. Zondag 19 april wordt in België een drukke dag door de terugkeer van zee en van de Ardennen. Elders in Europa wordt het op het einde van de paasvakantie vrij rustig.

BRUSSEL 30/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u