Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

 Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB verwachten voor volgend weekend geen uitzonderlijke problemen op de weg, al kan het bijvoorbeeld richting het zuiden wel drukker worden.

In België begint het bouwverlof in Brussel-Halle-Vilvoorde en in Waals-Brabant, Luik en Henegouwen. Door de mooie weersvoorspellingen, wordt vooral drukte verwacht op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met files in de richting van de kust en in mindere mate op de E411 in de richting van de Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs. Daarnaast start ook de vakantie in Noord-Nederland, wat voor een extra instroom van toeristen zorgt. Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen, door de Ronde van Frankrijk en het Summerfestival. Op de E40 tussen Brussel en Oostende worden problemen verwacht door de wegenwerken tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde.

Hoewel de vakantie in Frankrijk dit weekend begint, verwachten VAB en Touring daar geen buitengewone drukte, omdat de meeste Fransen wachten tot na de nationale feestdag van 14 juli om op vakantie te vertrekken. De meeste drukte wordt verwacht rond Parijs, in de Alpenregio en in de Rhonevallei.

In Zwitserland verwachten beide organisatie voor vrijdag en zondag druk verkeer met wat kleinere files, zaterdag worden langere files verwacht. In de zomermaanden zorgt de Gotthardtunnel traditioneel voor veel files. In Duitsland en Oostenrijk wordt vrijdag en vooral zaterdag drukker verkeer verwacht.

Touring verwacht tot slot in Italië en Spanje druk maar vlot verkeer. VAB verwacht nog dat het weekend van 11 juli in ons land het drukste vertrekweekend wordt, en ook op zaterdag 18 juli, het begin van het verlengde weekend van de nationale feestdag, wordt het druk. De drukste dag van de zomervakantie op de Europese wegen wordt 1 augustus, en ook in het weekend voor en na deze "zwarte zaterdag" wordt het erg druk. Op die dagen bedraagt de verliestijd in de buurlanden meer dan 2 uur. VAB raadt dan ook aan om vrijdagmiddag, zaterdag na 16.00 uur of zondag te vertrekken.

BRUSSEL 29/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
close menu 1u