Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

 Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB verwachten voor volgend weekend geen uitzonderlijke problemen op de weg, al kan het bijvoorbeeld richting het zuiden wel drukker worden.

In België begint het bouwverlof in Brussel-Halle-Vilvoorde en in Waals-Brabant, Luik en Henegouwen. Door de mooie weersvoorspellingen, wordt vooral drukte verwacht op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met files in de richting van de kust en in mindere mate op de E411 in de richting van de Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs. Daarnaast start ook de vakantie in Noord-Nederland, wat voor een extra instroom van toeristen zorgt. Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen, door de Ronde van Frankrijk en het Summerfestival. Op de E40 tussen Brussel en Oostende worden problemen verwacht door de wegenwerken tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde.

Hoewel de vakantie in Frankrijk dit weekend begint, verwachten VAB en Touring daar geen buitengewone drukte, omdat de meeste Fransen wachten tot na de nationale feestdag van 14 juli om op vakantie te vertrekken. De meeste drukte wordt verwacht rond Parijs, in de Alpenregio en in de Rhonevallei.

In Zwitserland verwachten beide organisatie voor vrijdag en zondag druk verkeer met wat kleinere files, zaterdag worden langere files verwacht. In de zomermaanden zorgt de Gotthardtunnel traditioneel voor veel files. In Duitsland en Oostenrijk wordt vrijdag en vooral zaterdag drukker verkeer verwacht.

Touring verwacht tot slot in Italië en Spanje druk maar vlot verkeer. VAB verwacht nog dat het weekend van 11 juli in ons land het drukste vertrekweekend wordt, en ook op zaterdag 18 juli, het begin van het verlengde weekend van de nationale feestdag, wordt het druk. De drukste dag van de zomervakantie op de Europese wegen wordt 1 augustus, en ook in het weekend voor en na deze "zwarte zaterdag" wordt het erg druk. Op die dagen bedraagt de verliestijd in de buurlanden meer dan 2 uur. VAB raadt dan ook aan om vrijdagmiddag, zaterdag na 16.00 uur of zondag te vertrekken.

BRUSSEL 29/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u