Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

 Touring en VAB verwachten volgend weekend geen uitzonderlijk problemen op de weg

Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB verwachten voor volgend weekend geen uitzonderlijke problemen op de weg, al kan het bijvoorbeeld richting het zuiden wel drukker worden.

In België begint het bouwverlof in Brussel-Halle-Vilvoorde en in Waals-Brabant, Luik en Henegouwen. Door de mooie weersvoorspellingen, wordt vooral drukte verwacht op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met files in de richting van de kust en in mindere mate op de E411 in de richting van de Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs. Daarnaast start ook de vakantie in Noord-Nederland, wat voor een extra instroom van toeristen zorgt. Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen, door de Ronde van Frankrijk en het Summerfestival. Op de E40 tussen Brussel en Oostende worden problemen verwacht door de wegenwerken tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde.

Hoewel de vakantie in Frankrijk dit weekend begint, verwachten VAB en Touring daar geen buitengewone drukte, omdat de meeste Fransen wachten tot na de nationale feestdag van 14 juli om op vakantie te vertrekken. De meeste drukte wordt verwacht rond Parijs, in de Alpenregio en in de Rhonevallei.

In Zwitserland verwachten beide organisatie voor vrijdag en zondag druk verkeer met wat kleinere files, zaterdag worden langere files verwacht. In de zomermaanden zorgt de Gotthardtunnel traditioneel voor veel files. In Duitsland en Oostenrijk wordt vrijdag en vooral zaterdag drukker verkeer verwacht.

Touring verwacht tot slot in Italië en Spanje druk maar vlot verkeer. VAB verwacht nog dat het weekend van 11 juli in ons land het drukste vertrekweekend wordt, en ook op zaterdag 18 juli, het begin van het verlengde weekend van de nationale feestdag, wordt het druk. De drukste dag van de zomervakantie op de Europese wegen wordt 1 augustus, en ook in het weekend voor en na deze "zwarte zaterdag" wordt het erg druk. Op die dagen bedraagt de verliestijd in de buurlanden meer dan 2 uur. VAB raadt dan ook aan om vrijdagmiddag, zaterdag na 16.00 uur of zondag te vertrekken.

BRUSSEL 29/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u