Toestand Vlaamse autosnelwegen verbetert voor zevende jaar op rij

 Toestand Vlaamse autosnelwegen verbetert voor zevende jaar op rij

De toestand van de snelwegen gaat er voor het zevende jaar op rij op vooruit. Dat blijkt uit het rapport "Toestand van het wegennet" dat donderdag is voorgesteld in het Vlaams Parlement.

Van de snelwegen verkeert 64,3 procent in normale of uitstekende staat. Dat is de beste score in tien jaar. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wil de focus stilaan verleggen naar de gewestwegen, want daar is werk aan de winkel, zo blijkt nog uit de cijfers.

Uit metingen die zijn uitgevoerd in het voorjaar van 2014, blijkt dat de toestand op de Vlaamse snelwegen blijft verbeteren. Bijna 86 procent van de snelwegen verkeren in behoorlijke tot uitstekende staat. Aan 14 procent van de snelwegen is nog werk. Het gaat om het beste resultaat in 10 jaar.

Minister Weyts wil de "inhaalbeweging" voor het onderhoud aan de snelwegen, ingezet door de vorige Vlaamse regering, afronden. De N-VA-minister wil de focus namelijk stilaan verleggen naar de gewestwegen. Uit metingen van de staat van de gewestwegen in drie Vlaamse provincies (uitgevoerd in 2013) blijkt dat ook geen overbodige luxe te zijn.

Uit de cijfers blijkt namelijk dat er in Limburg "onmiddellijke ingrepen" nodig zijn op één op de acht gewestwegen. In Antwerpen gaat het om bijna één op de vijf gewestwegen en in Vlaams-Brabant zelfs om één op vier gewestwegen. In Vlaams-Brabant vereist bijna 44 procent van de gewestwegen een ingreep binnen de drie jaar.

Die werken moeten volgens minister Weyts nu voorbereid worden, in samenspraak met de gemeenten en andere partners zoals de rioolbeheerders. Zodra het onderhoud van snelwegen afgerond is, kan het aantal werven op gewestwegen dan snel opgedreven worden. "Ik zal in eerste instantie primaire gewestwegen aanpakken, die het drukst gebruikt worden, net vanwege mijn focus op het woon-werkverkeer", zegt Weyts.

BRUSSEL 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u