Toestand snelwegen haalt in Vlaanderen 8 op 10

 Toestand snelwegen haalt in Vlaanderen 8 op 10

Globaal gezien scoort 86,1 procent van de autosnelwegen in Vlaanderen behoorlijk tot uitstekend. Het aandeel snelwegen van goede en uitstekende kwaliteit stijgt voor het achtste jaar op rij, tot 79,9 procent. De meetresultaten voor autosnelwegen dateren van het voorjaar van 2015, net na de winter. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdag in een persbericht.

Omdat de meetgegevens dateren van het voorjaar 2015, net na de winter, is het resultaat van de grote wegenwerken in 2015 en 2016 nog niet in deze metingen vervat. De resultaten tonen volgens AWV aan dat de aanpak werkt.

"Er moet onverminderd worden doorgegaan met deze inhaalbeweging", heet het in de persmededeling. "Alleen zo kunnen we een sterk netwerk, noodzakelijk voor de verkeersveiligheid en voor een vlottere mobiliteit, realiseren. Daarom staan er ook voor 2016 heel wat werven op autosnelwegen gepland."

Wat de gewestwegen betreft, vonden de metingen plaats in 2014, na de strenge winters van de afgelopen jaren. De werkzaamheden van najaar 2014, 2015 en 2016 zijn niet in het rapport vervat. Het rapport bespreekt de situatie in Oost- en West-Vlaanderen. De andere Vlaamse provincies komen volgend jaar aan bod.

In de provincie Oost-Vlaanderen zijn 64,9 procent van de gewestwegen in behoorlijke, normale of uitstekende staat. Het aantal uitstekende en goede wegvakken stijgt. Het aandeel gewestwegen dat onvoldoende scoort bedraagt 26,5 procent.

In de provincie West-Vlaanderen zijn 65,1 procent van de gewestwegen in behoorlijke, normale of uitstekende staat. Het aantal goede wegvakken stijgt. 25,8 procent van de West-Vlaamse gewestwegen scoort onvoldoende.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u