Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

 Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

Zowel de vorige minister van Mobiliteit, Hilde Crevits, als de huidige, Ben Weyts, voorzien te weinig geld voor het onderhoud van de fietspaden. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska in een reactie op het rapport "Toestand van het weggenet" waaruit blijkt dat de toestand van de fietspaden tussen 2011 en 2013 is verslechterd.

Uit het rapport blijkt dat de toestand van de fietspaden in Vlaanderen tussen 2011 en 2013 is verslechterd. Uit de metingen blijkt dat in 2013 11,6 procent van de fietspaden in slechte of zeer slechte staat verkeerde. In 2011 ging het om 10,2 procent. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is de terugval vooral toe te schrijven aan de impact van de strenge winter van 2012-2013. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel fietspaden aan rotondes en kruispunten met verkeerslichten niet helemaal conform de richtlijnen zijn.

Groen-fractieleider Björn Rzoska wijst de vorige bevoegde minister, Hilde Crevits, en de huidige, Ben Weyts, met de vinger. Zij hebben onvoldoende geïnvesteerd in fietsvoorzieningen. "Slechts 83,2 procent van de fietspaden zijn in goede of uitstekende toestand: dat is ondermaats voor de regio die terecht trots is op zijn Flandriens", aldus Rzoska.

Rzoska: "Ministers Weyts heeft het over 88 miljoen euro investering die hij op peil houdt. Dat is al een stuk onder de 100 miljoen die door Hilde Crevits als noodzakelijk werd aangemerkt. Maar we zien op het terrein dat dit gewoon niet genoeg is: het concreet gevolg van de ondermaatse investeringen is dat de helft van de fietspaden aan rotondes niet in orde zijn. Twee op drie fietspaden aan kruispunten zijn niet conform".

BRUSSELS 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u