Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

 Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

Zowel de vorige minister van Mobiliteit, Hilde Crevits, als de huidige, Ben Weyts, voorzien te weinig geld voor het onderhoud van de fietspaden. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska in een reactie op het rapport "Toestand van het weggenet" waaruit blijkt dat de toestand van de fietspaden tussen 2011 en 2013 is verslechterd.

Uit het rapport blijkt dat de toestand van de fietspaden in Vlaanderen tussen 2011 en 2013 is verslechterd. Uit de metingen blijkt dat in 2013 11,6 procent van de fietspaden in slechte of zeer slechte staat verkeerde. In 2011 ging het om 10,2 procent. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is de terugval vooral toe te schrijven aan de impact van de strenge winter van 2012-2013. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel fietspaden aan rotondes en kruispunten met verkeerslichten niet helemaal conform de richtlijnen zijn.

Groen-fractieleider Björn Rzoska wijst de vorige bevoegde minister, Hilde Crevits, en de huidige, Ben Weyts, met de vinger. Zij hebben onvoldoende geïnvesteerd in fietsvoorzieningen. "Slechts 83,2 procent van de fietspaden zijn in goede of uitstekende toestand: dat is ondermaats voor de regio die terecht trots is op zijn Flandriens", aldus Rzoska.

Rzoska: "Ministers Weyts heeft het over 88 miljoen euro investering die hij op peil houdt. Dat is al een stuk onder de 100 miljoen die door Hilde Crevits als noodzakelijk werd aangemerkt. Maar we zien op het terrein dat dit gewoon niet genoeg is: het concreet gevolg van de ondermaatse investeringen is dat de helft van de fietspaden aan rotondes niet in orde zijn. Twee op drie fietspaden aan kruispunten zijn niet conform".

BRUSSELS 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u