Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

 Toestand fietspaden - Groen hekelt gebrek aan investeringen in fietsvoorzieningen

Zowel de vorige minister van Mobiliteit, Hilde Crevits, als de huidige, Ben Weyts, voorzien te weinig geld voor het onderhoud van de fietspaden. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska in een reactie op het rapport "Toestand van het weggenet" waaruit blijkt dat de toestand van de fietspaden tussen 2011 en 2013 is verslechterd.

Uit het rapport blijkt dat de toestand van de fietspaden in Vlaanderen tussen 2011 en 2013 is verslechterd. Uit de metingen blijkt dat in 2013 11,6 procent van de fietspaden in slechte of zeer slechte staat verkeerde. In 2011 ging het om 10,2 procent. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is de terugval vooral toe te schrijven aan de impact van de strenge winter van 2012-2013. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel fietspaden aan rotondes en kruispunten met verkeerslichten niet helemaal conform de richtlijnen zijn.

Groen-fractieleider Björn Rzoska wijst de vorige bevoegde minister, Hilde Crevits, en de huidige, Ben Weyts, met de vinger. Zij hebben onvoldoende geïnvesteerd in fietsvoorzieningen. "Slechts 83,2 procent van de fietspaden zijn in goede of uitstekende toestand: dat is ondermaats voor de regio die terecht trots is op zijn Flandriens", aldus Rzoska.

Rzoska: "Ministers Weyts heeft het over 88 miljoen euro investering die hij op peil houdt. Dat is al een stuk onder de 100 miljoen die door Hilde Crevits als noodzakelijk werd aangemerkt. Maar we zien op het terrein dat dit gewoon niet genoeg is: het concreet gevolg van de ondermaatse investeringen is dat de helft van de fietspaden aan rotondes niet in orde zijn. Twee op drie fietspaden aan kruispunten zijn niet conform".

BRUSSELS 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u