Tienjarig kind omgekomen bij verkeersongeval in Brussel

 Tienjarig kind omgekomen bij verkeersongeval in Brussel

In Brussel is dinsdagavond een kind van tien jaar oud om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Dat meldt de Brusselse lokale politie. Het kind werd rond 18.00 uur in de Oppemstraat aangereden door een motor toen het de straat overstak. Volgens de eerste vaststellingen dook het kind op vanachter een geparkeerde bestelwagen en kon de motorrijder het slachtoffer niet meer ontwijken. Het kind werd tegen een andere geparkeerde wagen gekatapulteerd, raakte zwaargewond aan het hoofd en overleed later in het ziekenhuis. Ook de motorrijder raakte bij het ongeval gewond. Hij legde een negatieve alcoholtest af.

BRUSSEL 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u