Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

 Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

Een meisje van 19 heeft maandagavond pepperspray gebruikt tegen een buschauffeur van De Lijn die volgens haar "iets te ver" stopte aan haar halte in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden rond 20 uur aan een halte aan de Afrikalaan in Gent. "Een jongedame stond te wachten op de bus aan de halte Scandinaviëstraat", zegt het parket. "De bus kwam aangereden en stopte naar haar mening iets te ver. De jongedame stapte op en begon de vrouwelijke chauffeur onmiddellijk uit te schelden. Aangezien betrokkene niet wou stoppen met schelden, verzocht de chauffeur haar om aan de volgende halte af te stappen. Hierop haalde de jonge vrouw een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ze ermee in het aangezicht van de buschauffeur, die zich nog op tijd kon wegdraaien."

Het meisje stapte daarna af en liep weg. "De buschauffeur vroeg bijstand. Enkele medewerkers van De Lijn kwamen ter plaatse en achtervolgden de verdachte. Tijdens de achtervolging spoot betrokkene nogmaals met het busje pepperspray, nu recht in het aangezicht van één van haar achtervolgers, een controleur van De Lijn. De man werd hierdoor gewond en is vijf dagen arbeidsongeschikt", meldt het parket.

De 19-jarige met de Kroatische nationaliteit werd onmiddellijk gedagvaard. Ze zal zich op 7 januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent wegens verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen.

GENT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u