Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

 Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

Een meisje van 19 heeft maandagavond pepperspray gebruikt tegen een buschauffeur van De Lijn die volgens haar "iets te ver" stopte aan haar halte in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden rond 20 uur aan een halte aan de Afrikalaan in Gent. "Een jongedame stond te wachten op de bus aan de halte Scandinaviëstraat", zegt het parket. "De bus kwam aangereden en stopte naar haar mening iets te ver. De jongedame stapte op en begon de vrouwelijke chauffeur onmiddellijk uit te schelden. Aangezien betrokkene niet wou stoppen met schelden, verzocht de chauffeur haar om aan de volgende halte af te stappen. Hierop haalde de jonge vrouw een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ze ermee in het aangezicht van de buschauffeur, die zich nog op tijd kon wegdraaien."

Het meisje stapte daarna af en liep weg. "De buschauffeur vroeg bijstand. Enkele medewerkers van De Lijn kwamen ter plaatse en achtervolgden de verdachte. Tijdens de achtervolging spoot betrokkene nogmaals met het busje pepperspray, nu recht in het aangezicht van één van haar achtervolgers, een controleur van De Lijn. De man werd hierdoor gewond en is vijf dagen arbeidsongeschikt", meldt het parket.

De 19-jarige met de Kroatische nationaliteit werd onmiddellijk gedagvaard. Ze zal zich op 7 januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent wegens verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen.

GENT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u