Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

 Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

Een meisje van 19 heeft maandagavond pepperspray gebruikt tegen een buschauffeur van De Lijn die volgens haar "iets te ver" stopte aan haar halte in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden rond 20 uur aan een halte aan de Afrikalaan in Gent. "Een jongedame stond te wachten op de bus aan de halte Scandinaviëstraat", zegt het parket. "De bus kwam aangereden en stopte naar haar mening iets te ver. De jongedame stapte op en begon de vrouwelijke chauffeur onmiddellijk uit te schelden. Aangezien betrokkene niet wou stoppen met schelden, verzocht de chauffeur haar om aan de volgende halte af te stappen. Hierop haalde de jonge vrouw een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ze ermee in het aangezicht van de buschauffeur, die zich nog op tijd kon wegdraaien."

Het meisje stapte daarna af en liep weg. "De buschauffeur vroeg bijstand. Enkele medewerkers van De Lijn kwamen ter plaatse en achtervolgden de verdachte. Tijdens de achtervolging spoot betrokkene nogmaals met het busje pepperspray, nu recht in het aangezicht van één van haar achtervolgers, een controleur van De Lijn. De man werd hierdoor gewond en is vijf dagen arbeidsongeschikt", meldt het parket.

De 19-jarige met de Kroatische nationaliteit werd onmiddellijk gedagvaard. Ze zal zich op 7 januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent wegens verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen.

GENT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u