Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

 Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

Een meisje van 19 heeft maandagavond pepperspray gebruikt tegen een buschauffeur van De Lijn die volgens haar "iets te ver" stopte aan haar halte in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden rond 20 uur aan een halte aan de Afrikalaan in Gent. "Een jongedame stond te wachten op de bus aan de halte Scandinaviëstraat", zegt het parket. "De bus kwam aangereden en stopte naar haar mening iets te ver. De jongedame stapte op en begon de vrouwelijke chauffeur onmiddellijk uit te schelden. Aangezien betrokkene niet wou stoppen met schelden, verzocht de chauffeur haar om aan de volgende halte af te stappen. Hierop haalde de jonge vrouw een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ze ermee in het aangezicht van de buschauffeur, die zich nog op tijd kon wegdraaien."

Het meisje stapte daarna af en liep weg. "De buschauffeur vroeg bijstand. Enkele medewerkers van De Lijn kwamen ter plaatse en achtervolgden de verdachte. Tijdens de achtervolging spoot betrokkene nogmaals met het busje pepperspray, nu recht in het aangezicht van één van haar achtervolgers, een controleur van De Lijn. De man werd hierdoor gewond en is vijf dagen arbeidsongeschikt", meldt het parket.

De 19-jarige met de Kroatische nationaliteit werd onmiddellijk gedagvaard. Ze zal zich op 7 januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent wegens verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen.

GENT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u