Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

 Tienermeisje spuit pepperspray op buschauffeur die "iets te ver" stopte in Gent

Een meisje van 19 heeft maandagavond pepperspray gebruikt tegen een buschauffeur van De Lijn die volgens haar "iets te ver" stopte aan haar halte in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden rond 20 uur aan een halte aan de Afrikalaan in Gent. "Een jongedame stond te wachten op de bus aan de halte Scandinaviëstraat", zegt het parket. "De bus kwam aangereden en stopte naar haar mening iets te ver. De jongedame stapte op en begon de vrouwelijke chauffeur onmiddellijk uit te schelden. Aangezien betrokkene niet wou stoppen met schelden, verzocht de chauffeur haar om aan de volgende halte af te stappen. Hierop haalde de jonge vrouw een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ze ermee in het aangezicht van de buschauffeur, die zich nog op tijd kon wegdraaien."

Het meisje stapte daarna af en liep weg. "De buschauffeur vroeg bijstand. Enkele medewerkers van De Lijn kwamen ter plaatse en achtervolgden de verdachte. Tijdens de achtervolging spoot betrokkene nogmaals met het busje pepperspray, nu recht in het aangezicht van één van haar achtervolgers, een controleur van De Lijn. De man werd hierdoor gewond en is vijf dagen arbeidsongeschikt", meldt het parket.

De 19-jarige met de Kroatische nationaliteit werd onmiddellijk gedagvaard. Ze zal zich op 7 januari moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent wegens verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen.

GENT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u