Tien maanden cel voor inrijden op agent

 Tien maanden cel voor inrijden op agent

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft 35-jarige man uit Lommel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 1.200 euro, omdat hij tijdens een verkeerscontrole in Bree een agent aanreed met een brommer.

Vorig jaar in februari kregen een bestuurder van de brommer en zijn passagier het teken om bij een verkeerscontrole te stoppen. In plaats van te stoppen gaf de Lommelaar extra gas en reed hij opzettelijk in op een politie-inspecteur van de politiezone Noord-Oost Limburg.

Toen de mannen op de brommer uiteindelijk gestopt konden worden, vonden de agenten allerlei drugsattributen en inbrekersmateriaal aan bij de Lommelaar.

Aan de aanrijding hield de agent een litteken op zijn knie over en hij was drie dagen arbeidsongeschikt. De Lommelaar moet ook een voorlopige schadevergoeding van 462 euro aan de agent betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u