Tien maanden cel voor inrijden op agent

 Tien maanden cel voor inrijden op agent

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft 35-jarige man uit Lommel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 1.200 euro, omdat hij tijdens een verkeerscontrole in Bree een agent aanreed met een brommer.

Vorig jaar in februari kregen een bestuurder van de brommer en zijn passagier het teken om bij een verkeerscontrole te stoppen. In plaats van te stoppen gaf de Lommelaar extra gas en reed hij opzettelijk in op een politie-inspecteur van de politiezone Noord-Oost Limburg.

Toen de mannen op de brommer uiteindelijk gestopt konden worden, vonden de agenten allerlei drugsattributen en inbrekersmateriaal aan bij de Lommelaar.

Aan de aanrijding hield de agent een litteken op zijn knie over en hij was drie dagen arbeidsongeschikt. De Lommelaar moet ook een voorlopige schadevergoeding van 462 euro aan de agent betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u