Tien maanden cel voor inrijden op agent

 Tien maanden cel voor inrijden op agent

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft 35-jarige man uit Lommel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 1.200 euro, omdat hij tijdens een verkeerscontrole in Bree een agent aanreed met een brommer.

Vorig jaar in februari kregen een bestuurder van de brommer en zijn passagier het teken om bij een verkeerscontrole te stoppen. In plaats van te stoppen gaf de Lommelaar extra gas en reed hij opzettelijk in op een politie-inspecteur van de politiezone Noord-Oost Limburg.

Toen de mannen op de brommer uiteindelijk gestopt konden worden, vonden de agenten allerlei drugsattributen en inbrekersmateriaal aan bij de Lommelaar.

Aan de aanrijding hield de agent een litteken op zijn knie over en hij was drie dagen arbeidsongeschikt. De Lommelaar moet ook een voorlopige schadevergoeding van 462 euro aan de agent betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u