The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

 The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

Nadat werknemers twee weken de kans krijgen om met de fiets naar het werk te komen, voelt 27 procent zich veiliger in het verkeer op de fiets. Dat is gebleken uit een initiatief van Leefmilieu Brussel, The Bike Project.

Na een tevredenheidsenquête bleek dat het veiligheidsgevoel na twee testweken met 27 pct was gegroeid. In totaal zegt 70 pct van de werknemers dat ze ook na de test zich willen blijven verplaatsen met de fiets. Twee van de negen bedrijven die deelnamen aan The Bike Project hebben aangekondigd dat ze een groepsaankoop van fietsen zullen organiseren.

In totaal hebben tussen september 2015 en februari 2016 in totaal 175 werknemers van negen bedrijven als Decathlon, de FOD Economie of Hotel Le Plaza gratis getest of ze de auto kunnen vervangen door de fiets. Van de deelnemers koos 48 pct voor een elektrische fiets, 30,5 pct voor een plooifiets en 21,5 pct voor een stadsfiets. Daarnaast kregen de werknemers ook praktische en theoretische opleidingen van fietsexperts waarin ze de wegcode bestudeerden of meer vertrouwen in de fiets konden krijgen.

Met dit project wil Leefmilieu Brussel het gebruik van de fiets promoten, want in Brussel gebeurt 38 pct van het woon-werkverkeer met de auto terwijl de gemiddelde afstand van die verplaatsingen slechts 4,4 km bedraagt. Leefmilieu Brussel ziet de fiets als een interessante piste om de straten en de tunnels in de hoofdstad te ontlasten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u