The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

 The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

Nadat werknemers twee weken de kans krijgen om met de fiets naar het werk te komen, voelt 27 procent zich veiliger in het verkeer op de fiets. Dat is gebleken uit een initiatief van Leefmilieu Brussel, The Bike Project.

Na een tevredenheidsenquête bleek dat het veiligheidsgevoel na twee testweken met 27 pct was gegroeid. In totaal zegt 70 pct van de werknemers dat ze ook na de test zich willen blijven verplaatsen met de fiets. Twee van de negen bedrijven die deelnamen aan The Bike Project hebben aangekondigd dat ze een groepsaankoop van fietsen zullen organiseren.

In totaal hebben tussen september 2015 en februari 2016 in totaal 175 werknemers van negen bedrijven als Decathlon, de FOD Economie of Hotel Le Plaza gratis getest of ze de auto kunnen vervangen door de fiets. Van de deelnemers koos 48 pct voor een elektrische fiets, 30,5 pct voor een plooifiets en 21,5 pct voor een stadsfiets. Daarnaast kregen de werknemers ook praktische en theoretische opleidingen van fietsexperts waarin ze de wegcode bestudeerden of meer vertrouwen in de fiets konden krijgen.

Met dit project wil Leefmilieu Brussel het gebruik van de fiets promoten, want in Brussel gebeurt 38 pct van het woon-werkverkeer met de auto terwijl de gemiddelde afstand van die verplaatsingen slechts 4,4 km bedraagt. Leefmilieu Brussel ziet de fiets als een interessante piste om de straten en de tunnels in de hoofdstad te ontlasten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u