The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

 The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

Nadat werknemers twee weken de kans krijgen om met de fiets naar het werk te komen, voelt 27 procent zich veiliger in het verkeer op de fiets. Dat is gebleken uit een initiatief van Leefmilieu Brussel, The Bike Project.

Na een tevredenheidsenquête bleek dat het veiligheidsgevoel na twee testweken met 27 pct was gegroeid. In totaal zegt 70 pct van de werknemers dat ze ook na de test zich willen blijven verplaatsen met de fiets. Twee van de negen bedrijven die deelnamen aan The Bike Project hebben aangekondigd dat ze een groepsaankoop van fietsen zullen organiseren.

In totaal hebben tussen september 2015 en februari 2016 in totaal 175 werknemers van negen bedrijven als Decathlon, de FOD Economie of Hotel Le Plaza gratis getest of ze de auto kunnen vervangen door de fiets. Van de deelnemers koos 48 pct voor een elektrische fiets, 30,5 pct voor een plooifiets en 21,5 pct voor een stadsfiets. Daarnaast kregen de werknemers ook praktische en theoretische opleidingen van fietsexperts waarin ze de wegcode bestudeerden of meer vertrouwen in de fiets konden krijgen.

Met dit project wil Leefmilieu Brussel het gebruik van de fiets promoten, want in Brussel gebeurt 38 pct van het woon-werkverkeer met de auto terwijl de gemiddelde afstand van die verplaatsingen slechts 4,4 km bedraagt. Leefmilieu Brussel ziet de fiets als een interessante piste om de straten en de tunnels in de hoofdstad te ontlasten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u