"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Gebruiken we TrustPilot enkel en alleen om onze interne processen te verbeteren of om bevestiging te krijgen dat we met onze visie over de werking van een advocatenkantoor niet alleen staan? Allesbehalve! Het is het resultaat van onze proactieve aanpak in een snel veranderende wereld.

U herinnert zich vast nog hoe we vroeger een wasmachine, een auto kochten of zelfs nog maar een hotelkamer boekten. U ging naar een specifieke winkel, luisterde aandachtig naar de verkoper en ging over tot een aankoop. We leven niet meer in diezelfde wereld van toen. Vandaag de dag draait alles om beoordelingen. “Wat zijn de ervaringen van mensen die de wasmachine, auto of hotelkamer hebben gekocht? Is de nummer 1 reden in het beslissingsproces van de consument.

Als het al zo belangrijk is voor een hotelkamer, waarom zou er dan een verschil zijn in de keuze voor een advocaat om uw belangen te verdedigen? Spoiler: er is geen.

Enkele cijfers:

  • 90% van alle klanten leest een (online) beoordeling vooraleer naar een winkel te gaan.
  • 88% van alle klanten hecht even veel belang aan een online review dan aan persoonlijke aanbevelingen.
  • Er is een 31% hogere kans dat mensen overgaan tot een aankoop wanneer de beoordelingen positief zijn.
  • 86% van alle klanten staan weigerachtig tegenover een aankoop wanneer er negatieve beoordelingen zijn.

Laat het duidelijk zijn dat de vraag niet is OF alle sectoren hierop gaan inzetten, maar wel WANNEER.

Als Intolaw zijnde, zullen we nooit stoppen met streven naar de perfecte score. We gaan eenvoudigweg niet voor minder.


Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u