Testproject keuring op verplaatsing verlengd tot eind 2015

 Testproject keuring op verplaatsing verlengd tot eind 2015

Een testproject van GOCA, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, waarbij professionele klanten met een uitgebreide vloot voertuigen van meer dan 3,5 ton die kunnen laten keuren in hun eigen lokalen, wordt verlengd tot eind 2015. Dat blijkt woensdag uit het jaarverslag van GOCA.

Met de uitvoering van de zesde staatshervorming is het project in 2014 toegevoegd aan het gewestelijk bevoegheidspakket en is de testfase verlengd tot eind 2015, klinkt het. Er zijn vandaag 25 keuringslijnen op verplaatsing actief. Die keuringslijnen moeten voldoen aan dezelfde regels en dezelfde gehomologeerde apparatuur wordt gebruikt als in een keuringcentrum.

BRUSSEL 27/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u