Testproject keuring op verplaatsing verlengd tot eind 2015

 Testproject keuring op verplaatsing verlengd tot eind 2015

Een testproject van GOCA, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, waarbij professionele klanten met een uitgebreide vloot voertuigen van meer dan 3,5 ton die kunnen laten keuren in hun eigen lokalen, wordt verlengd tot eind 2015. Dat blijkt woensdag uit het jaarverslag van GOCA.

Met de uitvoering van de zesde staatshervorming is het project in 2014 toegevoegd aan het gewestelijk bevoegheidspakket en is de testfase verlengd tot eind 2015, klinkt het. Er zijn vandaag 25 keuringslijnen op verplaatsing actief. Die keuringslijnen moeten voldoen aan dezelfde regels en dezelfde gehomologeerde apparatuur wordt gebruikt als in een keuringcentrum.

BRUSSEL 27/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u