Tesla kondigt zelfrijdende auto aan binnen enkele maanden

 Tesla kondigt zelfrijdende auto aan binnen enkele maanden

Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto's, wil binnen enkele maanden een software-update uitvoeren waardoor de Model S-sedan zelf zal kunnen sturen. Dat maakte CEO Elon Musk donderdag bekend.

Tesla lanceerde donderdag een softwareupdate die moet verhinderen dat de batterij van de auto per ongeluk leeg raakt. Bij een vorige update vorig jaar breidde Tesla de bestuurdersassistentie uit, onder meer met cruise control die rekening houdt met omringend verkeer. Maar de volgende update binnen enkele maanden zal ingrijpender zijn, klinkt het. "Op de autosnelweg of op een grotere baan zal een automatische piloot mogelijk zijn", zegt Musk. "Het kan ook op privéterrein aan lage snelheid." In een stedelijke omgeving zal de automatische piloot om veiligheidsredenen niet beschikbaar zijn.

De functie zal niet alleen bij nieuwe auto's aanwezig zijn. Tesla kan de updates draadloos doorvoeren bij bestaande auto's.

BRUSSEL 20/03 (BLOOMBERG)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu