Tesla kondigt zelfrijdende auto aan binnen enkele maanden

 Tesla kondigt zelfrijdende auto aan binnen enkele maanden

Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto's, wil binnen enkele maanden een software-update uitvoeren waardoor de Model S-sedan zelf zal kunnen sturen. Dat maakte CEO Elon Musk donderdag bekend.

Tesla lanceerde donderdag een softwareupdate die moet verhinderen dat de batterij van de auto per ongeluk leeg raakt. Bij een vorige update vorig jaar breidde Tesla de bestuurdersassistentie uit, onder meer met cruise control die rekening houdt met omringend verkeer. Maar de volgende update binnen enkele maanden zal ingrijpender zijn, klinkt het. "Op de autosnelweg of op een grotere baan zal een automatische piloot mogelijk zijn", zegt Musk. "Het kan ook op privéterrein aan lage snelheid." In een stedelijke omgeving zal de automatische piloot om veiligheidsredenen niet beschikbaar zijn.

De functie zal niet alleen bij nieuwe auto's aanwezig zijn. Tesla kan de updates draadloos doorvoeren bij bestaande auto's.

BRUSSEL 20/03 (BLOOMBERG)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u