Terreurdreiging - Update Openbaar Vervoer

  Terreurdreiging - Update Openbaar Vervoer

Aantal buschauffeurs De Lijn Vlaams-Brabant rijdt niet uitIn de Vlaams-Brabantse stelplaatsen Het Rad, Dilbeek, Meerbeke, Asse, Grimbergen en Londerzeel zijn ongeveer de helft van de buschauffeurs dinsdagochtend niet uitgereden. Dit leidt tot een verstoorde dienstregeling op een aantal lijnen die Brussel bedienen, zo meldt De Lijn.

Ook een aantal schoolbussen richting Brussel zullen niet uitrijden omdat de scholen daar vandaag nog gesloten blijven.

De hinder is op dit ogenblik het grootst op volgende assen naar Brussel: Brussel-Halle (lijnen 170, 171) en Brussel-Ninove (lijnen 126, 127 en 128), waar telkens ongeveer de helft van de bussen rijdt, en Brussel-Leuven (lijnen 351, 358), waar de bussen tot Woluwe Dal rijden en niet verder naar Brussel.

De rest van de dienstverlening bij De Lijn Vlaams-Brabant verloopt momenteel zo goed als normaal.

Maandag werd beslist om het hoogste dreigingsniveau te behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "Heel wat chauffeurs zien het niet haalbaar om de hoofdstad met de bus te bedienen", klinkt het nog.

Brusselse trams rijden normaal, busnet geleidelijk opgestart (MIVB)

De trams in Brussel rijden dinsdagochtend normaal terwijl het busnet geleidelijk werd opgestart. Dat meldt An Van hamme van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Ook dinsdag geldt dreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Alle trams rijden normaal dinsdag, behalve op de tien lijnen waar de lijn onderbroken is door de pre-metro. "Er werden drie pendelbusdiensten ingelegd. Zij rijden tussen Pétillon en Meiser, op de route Thomas-Liedts-Kruidtuin-Rogier-Noord en tussen de Ninoofsepoort en het Zuidstation", aldus Van hamme.

"Wat de bussen betreft is er een gestabiliseerd net. Dat wil zeggen dat we gestart zijn met de prioritaire lijnen eerst te openen en dan geleidelijk ook de rest. Intussen wordt gereden op 37 van de 50 lijnen", klinkt het.

Voor de laatste stand van zaken, kunnen reizigers onder meer terecht bij het contactcenter op het nummer 070/232000 of op de website van de MIVB.

BRUSSEL 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u