Terreurdreiging - Directie en vakbonden De Lijn praten over "bibberpremie"

 Terreurdreiging - Directie en vakbonden De Lijn praten over "bibberpremie"

De directie van openbaarvervoermaatschappij De Lijn en de vakbonden spreken donderdagnamiddag elkaar over de zogeheten "bibberpremie", de premie die aan buschauffeurs betaald wordt omdat ze naar Brussel rijden terwijl daar het maximale dreigingsniveau geldt. Dat is vernomen bij De Lijn en de vakbonden.

De directeur-generaal van De Lijn, de personeelsdirecteur en de directeur van De Lijn Vlaams-Brabant praten met de nationale secretarissen van de vakbonden ACV, ACOD en ACLVB. De vakbonden wijzen erop dat het om een ondertekend akkoord gaat. De vervoermaatschappij hoopt op een constructief gesprek dat tot een akkoord leidt. Zowel De Lijn als de vakbonden wachten het gesprek af.

Eerder donderdag had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) De Lijn gevraagd te stoppen met de premie (van 50 euro per dag). Hij zei woensdag al die premie een verkeerd signaal te vinden. Ook Open Vld uitte kritiek op de premie.

BRUSSEL 26/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
close menu 1u