Terreurdreiging - Directie en vakbonden De Lijn praten over "bibberpremie"

 Terreurdreiging - Directie en vakbonden De Lijn praten over "bibberpremie"

De directie van openbaarvervoermaatschappij De Lijn en de vakbonden spreken donderdagnamiddag elkaar over de zogeheten "bibberpremie", de premie die aan buschauffeurs betaald wordt omdat ze naar Brussel rijden terwijl daar het maximale dreigingsniveau geldt. Dat is vernomen bij De Lijn en de vakbonden.

De directeur-generaal van De Lijn, de personeelsdirecteur en de directeur van De Lijn Vlaams-Brabant praten met de nationale secretarissen van de vakbonden ACV, ACOD en ACLVB. De vakbonden wijzen erop dat het om een ondertekend akkoord gaat. De vervoermaatschappij hoopt op een constructief gesprek dat tot een akkoord leidt. Zowel De Lijn als de vakbonden wachten het gesprek af.

Eerder donderdag had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) De Lijn gevraagd te stoppen met de premie (van 50 euro per dag). Hij zei woensdag al die premie een verkeerd signaal te vinden. Ook Open Vld uitte kritiek op de premie.

BRUSSEL 26/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u