Terreurdreiging - Beperkt aantal chauffeurs tussen 7 en 8 uur niet uitgereden bij De Lijn Vlaams-Brabant

 Terreurdreiging - Beperkt aantal chauffeurs tussen 7 en 8 uur niet uitgereden bij De Lijn Vlaams-Brabant

In de stelplaatsen Het Rad, Dilbeek, Grimbergen en Londerzeel van vervoersmaatschappij De Lijn zijn een beperkt aantal chauffeurs die tussen 7.00 en 8.00 uur moesten starten, niet uitgereden. Dit leidt tot een licht verstoorde dienstregeling op aan aantal lijnen die Brussel bedienen, meldt De Lijn. De schoolbussen richting Brussel rijden wel allemaal.

Omstreeks 7.45 uur was er beperkte hinder op lijn 136 (Groot-Bijgaarden-Alsemberg), op de lijnen 230 tot en met 232 (tussen Brussel en Humbeek, Kapelle-op-den-bos en Grimbergen) en op de lijnen 250 (Brussel-Puurs) en 251 (Brussel-Londerzeel-Malderen).

Volgens de vervoersmaatschappij zien ongeveer 10 procent van de chauffeurs in de regio's Grimbergen en Dilbeek het niet zitten om naar Brussel te rijden als gevolg van het hoogste dreigingsniveau 4 dat nog steeds van kracht is. "Hoewel de Nationale Veiligheidsraad alle nodige maatregelen heeft getroffen in de hoofdstad om de veiligheid te garanderen, zijn er toch nog een aantal chauffeurs die het niet zien zitten om naar Brussel te rijden. Bij controlediensten en dispatching van De Lijn ligt de focus ook op Brussel zodat de chauffeurs op het terrein zo goed mogelijk ondersteund worden", luidt het in de mededeling van De Lijn.

De rest van de dienstverlening bij De Lijn Vlaams-Brabant verloopt normaal.

BRUSSEL 25/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u