Terreinwagen rijdt zich vast op premetrosporen in Zuidstation

 Terreinwagen rijdt zich vast op premetrosporen in Zuidstation

Een terreinwagen heeft zich maandagavond vastgereden op de premetrosporen in het Brusselse Zuidstation. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door de MIVB. De bestuurder is intussen door de politie meegenomen voor verhoor maar de wagen staat nog steeds in het Zuidstation. Daardoor is het premetro-verkeer onderbroken tussen de haltes Zuidstation en Hallepoort.

Volgens de MIVB zal het heel wat voeten in de aarde hebben om het voertuig te verwijderen en zal de dienst pas dinsdagochtend hernemen. Gewonden vielen er bij het incident niet.

De terreinwagen reed omstreeks 19.50 uur de sporen van de premetro op in het station Albert. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk, maar in ieder geval vervolgde de wagen ongehinderd zijn weg tot in het Zuidstation, waar hij zich vastreed. De bestuurder, die vermoedelijk is shock was, weigerde eerst de wagen te verlaten maar deed dat vervolgens toch en werd door de politie meegenomen voor verhoor.

"De wagen is op geen enkel moment een premetrostel tegengekomen zodat er geen aanrijding was en er geen gewonden vielen", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Wel staat het voertuig nog steeds in het Zuidstation. Om het te verwijderen, moet er een spoorvoertuig ter plaatse komen met een platform waarop die wagen dan kan geplaatst worden. Gezien het gewicht van die terreinwagen zal dat niet zo eenvoudig zijn. Vermoedelijk kan het premetro-verkeer ten vroegste dinsdagochtend hernemen. De reizigers kunnen wel gebruik maken van de metro, die wel blijft rijden tussen het Zuidstation en de Hallepoort."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u