Taxichauffeur die baby aanreed in Etterbeek niet ter beschikking gesteld van parket

 Taxichauffeur die baby aanreed in Etterbeek niet ter beschikking gesteld van parket

De taxichauffeur die woensdagnamiddag betrokken was bij het verkeersongeval dat het leven kostte aan een 14 maanden oude baby, is niet ter beschikking gesteld van het parket maar na verhoor vrijgelaten. De man legde een negatieve drugs- en alcoholtest af, zo meldt het Brusselse parket. De juiste oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk, maar voorlopig wijst alles op een tragisch ongeval, aldus nog het parket.

Het ongeval gebeurde woensdagnamiddag rond 16.00 uur op het kruispunt van de Kolonel Van Gelestraat met het Van Meyelplein. Een taxichauffeur ging er om een nog onduidelijke reden van de baan af en reed een moeder aan die met een kinderkoets op stap was. De 14 maanden oude baby in de koets overleefde de klap niet.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken, maar zijn verslag is nog niet klaar.

BRUSSEL 15/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u