Taxichauffeur die baby aanreed in Etterbeek niet ter beschikking gesteld van parket

 Taxichauffeur die baby aanreed in Etterbeek niet ter beschikking gesteld van parket

De taxichauffeur die woensdagnamiddag betrokken was bij het verkeersongeval dat het leven kostte aan een 14 maanden oude baby, is niet ter beschikking gesteld van het parket maar na verhoor vrijgelaten. De man legde een negatieve drugs- en alcoholtest af, zo meldt het Brusselse parket. De juiste oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk, maar voorlopig wijst alles op een tragisch ongeval, aldus nog het parket.

Het ongeval gebeurde woensdagnamiddag rond 16.00 uur op het kruispunt van de Kolonel Van Gelestraat met het Van Meyelplein. Een taxichauffeur ging er om een nog onduidelijke reden van de baan af en reed een moeder aan die met een kinderkoets op stap was. De 14 maanden oude baby in de koets overleefde de klap niet.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken, maar zijn verslag is nog niet klaar.

BRUSSEL 15/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u