Structurele files breken record in 2015

 Structurele files breken record in 2015

Uit de filebarometer van Touring Mobilis blijkt dat vorig jaar het aantal structurele files in België de vorige records heeft gebroken. Er stond gedurende meer dan 1.200 uur, of 50 volle dagen, meer dan 100 kilometer file. Ook blijkt dat de filelengte 7 keer piekte boven de 400 kilometer, en maar liefst 46 keer boven de 300 kilometer. Op zaterdag 24 januari stond de langste zogenaamde incidentele file, met 716 kilometer, te wijten aan ijzel en sneeuw. Volgens Touring Mobilis komen voor het eerst ook 3 treinstakingsdagen voor in de top 15 van langste files.

De structurele files zijn nochtans het makkelijkst aan te pakken, aldus de mobiliteitsorganisatie. "De stijging begint onrustwekkende proporties aan te nemen, ondanks de reeds genomen maatregelen. Structurele files vragen dringende structurele maatregelen.", luidt het. Volgens Touring Mobilis is de stijging deels te wijten aan de groei van de bevolking en dus de toenemende vraag naar verplaatsingen met meer voertuigen. Maar er rijden op onze wegen ook "hoe langer hoe meer buitenlanders, zowel trucks als privé-wagens".

De filelengte is het aantal kilometer snelwegen waar de snelheid lager is dan 50 kilometer per uur, en heeft betrekking op de 3.000 kilometer Belgische snelwegen. De snelheid van het verkeer wordt gemeten via voertuigen die om de minuut hun positie doorsturen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u