Strooiwagens in Nederland 2,5 keer de wereld rond

 Strooiwagens in Nederland 2,5 keer de wereld rond

Om de gladheid op de Nederlandse wegen te bestrijden hebben de bevoegde diensten van vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagmiddag 17.00 uur ongeveer 11,5 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. Dat gebeurde tijdens duizenden ritten op snelwegen in het hele land. Behalve strooiwagens werden ook sneeuwschuivers ingezet.

In totaal waren voor al het werk 1.200 man in touw. Op de snelwegen werd al met al over een lengte van ruim 106.000 kilometer gestrooid. Dat is ruim 2,5 keer de aarde rond. "Daarbij gaat het natuurlijk om meerdere rijstroken, vluchtstroken, preventief strooien en daarna, al dan niet na het sneeuwschuiven, ook nog een of meerdere keren strooien", legde een woordvoerster van Rijkswaterstaat uit.

Ook zaterdagavond en de nacht erna is er in met name de oostelijke helft van Nederland weer kans op gladheid. Waar nodig zal Rijkswaterstaat opnieuw strooien.

Bron afbeelding: http://www.rijkswaterstaat.nl/

Bron Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u