Strooiwagens in Nederland 2,5 keer de wereld rond

 Strooiwagens in Nederland 2,5 keer de wereld rond

Om de gladheid op de Nederlandse wegen te bestrijden hebben de bevoegde diensten van vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagmiddag 17.00 uur ongeveer 11,5 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. Dat gebeurde tijdens duizenden ritten op snelwegen in het hele land. Behalve strooiwagens werden ook sneeuwschuivers ingezet.

In totaal waren voor al het werk 1.200 man in touw. Op de snelwegen werd al met al over een lengte van ruim 106.000 kilometer gestrooid. Dat is ruim 2,5 keer de aarde rond. "Daarbij gaat het natuurlijk om meerdere rijstroken, vluchtstroken, preventief strooien en daarna, al dan niet na het sneeuwschuiven, ook nog een of meerdere keren strooien", legde een woordvoerster van Rijkswaterstaat uit.

Ook zaterdagavond en de nacht erna is er in met name de oostelijke helft van Nederland weer kans op gladheid. Waar nodig zal Rijkswaterstaat opnieuw strooien.

Bron afbeelding: http://www.rijkswaterstaat.nl/

Bron Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u