Stomdronken Belg kruipt voor de ogen van Zwitserse politie achter het stuur

 Stomdronken Belg kruipt voor de ogen van Zwitserse politie achter het stuur

In het Zwitserse Genève heeft de politie vrijdagavond een zwaar dronken Belg opgepakt die voor de ogen van de verbouwereerde agenten achter het stuur van zijn wagen was gekropen. Na een ademtest bleek de veertiger maar liefst 3,6 promille op te hebben. De man verklaarde nadien "in de loop van de dag enkele biertjes" te hebben gedronken.

Politieagenten in Genève merkten rond 19.00 uur een slecht geparkeerde wagen op die het verkeer hinderde. De passagier in de wagen verklaarde aan de agenten dat de bestuurder iets gaan kopen was in een winkel in de straat en onmiddellijk zou terugkomen. De bestuurder kwam inderdaad terug, en zette zich, zonder de agenten een blik waardig te gunnen, achter het stuur. Toen hij ondanks de bezwaren van de politie de motor start te, grepen de agenten in. Ze pakten de autosleutels van de veertiger af en vroegen hem uit de wagen te stappen.

Een ademtest bij de man wees op een alcoholgehalte van 3,6 promille. De bestuurder, die in België staat gedomicilieerd, kon geen geldig rijbewijs voorleggen en werd na verhoor ter beschikking gesteld van het openbaar ministerie.

BERN 31/10 (ATS)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u