Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

 Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

Uitgeverij Hit The Road - Traffic Media, uitgever van multimedia-leermiddelen voor het behalen van het theoretische rijbewijs kaart wanpraktijken aan bij Minister van mobiliteit Ben Weyts.

De uitgever ontvangt via de erkende rijscholen steeds meer klachten over het initiatief Zeker Slagen bvba.

Zeker Slagen garandeert deelnemers een 100% slaagkans voor het theoretische rijexamen. Op zich een edel streven, ware het niet dat ze dit doen op een wel erg bedenkelijke manier, waarbij kennis van de verkeersregels en verkeersveiligheid absoluut ondergeschikt zijn, en waarbij ze gebruik maken van onrechtmatig verkregen materiaal.

ZekerSlagen bvba laat deelnemers de antwoorden op de examenvragen gewoon klakkeloos van buiten leren, op basis van filmpjes die ze zonder medeweten van GOCA met een verborgen camera in het examencentrum gemaakt hebben. Deelnemers worden gedrild om bij het zien van een bepaalde examenfoto het juiste antwoord op de meerkeuzevraag van buiten te leren, zonder zelfs maar de vraag te lezen.

De initiatiefnemers halen hiermee de wetswijziging d.d. 3 februari 2014 onderuit. Daarbij wordt een kandidaat die twee maal zakt voor een theoretisch rijexamen verplicht lessen te volgen in een erkende rijschool. Deze regel is destijds in het leven geroepen door toenmalig staatssecretaris voor mobiliteit M. Wathelet, precies om de kennis van kandidaat-bestuurders over wegcode en het verkeersreglement --en dus indirect ook de verkeersveiligheid-- te verhogen. De initiatiefnemers komen uit Nederland. Met hun praktijken hebben ze in Nederland een kleine mediastorm ontketend. Nu breiden ze uit naar Vlaanderen. Ze richten zich vooral op anderstaligen, omdat vooral vreemdelingen het moeilijk hebben om te slagen voor het examen en een examen met beëdigde tolk relatief duur is.

GOCA is zich bewust van deze praktijken en beraadt zich over maatregelen. Ondertussen kaart Hit The Road - Traffic Media de problematiek aan bij Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u