Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

 Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

Uitgeverij Hit The Road - Traffic Media, uitgever van multimedia-leermiddelen voor het behalen van het theoretische rijbewijs kaart wanpraktijken aan bij Minister van mobiliteit Ben Weyts.

De uitgever ontvangt via de erkende rijscholen steeds meer klachten over het initiatief Zeker Slagen bvba.

Zeker Slagen garandeert deelnemers een 100% slaagkans voor het theoretische rijexamen. Op zich een edel streven, ware het niet dat ze dit doen op een wel erg bedenkelijke manier, waarbij kennis van de verkeersregels en verkeersveiligheid absoluut ondergeschikt zijn, en waarbij ze gebruik maken van onrechtmatig verkregen materiaal.

ZekerSlagen bvba laat deelnemers de antwoorden op de examenvragen gewoon klakkeloos van buiten leren, op basis van filmpjes die ze zonder medeweten van GOCA met een verborgen camera in het examencentrum gemaakt hebben. Deelnemers worden gedrild om bij het zien van een bepaalde examenfoto het juiste antwoord op de meerkeuzevraag van buiten te leren, zonder zelfs maar de vraag te lezen.

De initiatiefnemers halen hiermee de wetswijziging d.d. 3 februari 2014 onderuit. Daarbij wordt een kandidaat die twee maal zakt voor een theoretisch rijexamen verplicht lessen te volgen in een erkende rijschool. Deze regel is destijds in het leven geroepen door toenmalig staatssecretaris voor mobiliteit M. Wathelet, precies om de kennis van kandidaat-bestuurders over wegcode en het verkeersreglement --en dus indirect ook de verkeersveiligheid-- te verhogen. De initiatiefnemers komen uit Nederland. Met hun praktijken hebben ze in Nederland een kleine mediastorm ontketend. Nu breiden ze uit naar Vlaanderen. Ze richten zich vooral op anderstaligen, omdat vooral vreemdelingen het moeilijk hebben om te slagen voor het examen en een examen met beëdigde tolk relatief duur is.

GOCA is zich bewust van deze praktijken en beraadt zich over maatregelen. Ondertussen kaart Hit The Road - Traffic Media de problematiek aan bij Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u