Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

 Steeds meer klachten over wanpraktijken rijopleiding

Uitgeverij Hit The Road - Traffic Media, uitgever van multimedia-leermiddelen voor het behalen van het theoretische rijbewijs kaart wanpraktijken aan bij Minister van mobiliteit Ben Weyts.

De uitgever ontvangt via de erkende rijscholen steeds meer klachten over het initiatief Zeker Slagen bvba.

Zeker Slagen garandeert deelnemers een 100% slaagkans voor het theoretische rijexamen. Op zich een edel streven, ware het niet dat ze dit doen op een wel erg bedenkelijke manier, waarbij kennis van de verkeersregels en verkeersveiligheid absoluut ondergeschikt zijn, en waarbij ze gebruik maken van onrechtmatig verkregen materiaal.

ZekerSlagen bvba laat deelnemers de antwoorden op de examenvragen gewoon klakkeloos van buiten leren, op basis van filmpjes die ze zonder medeweten van GOCA met een verborgen camera in het examencentrum gemaakt hebben. Deelnemers worden gedrild om bij het zien van een bepaalde examenfoto het juiste antwoord op de meerkeuzevraag van buiten te leren, zonder zelfs maar de vraag te lezen.

De initiatiefnemers halen hiermee de wetswijziging d.d. 3 februari 2014 onderuit. Daarbij wordt een kandidaat die twee maal zakt voor een theoretisch rijexamen verplicht lessen te volgen in een erkende rijschool. Deze regel is destijds in het leven geroepen door toenmalig staatssecretaris voor mobiliteit M. Wathelet, precies om de kennis van kandidaat-bestuurders over wegcode en het verkeersreglement --en dus indirect ook de verkeersveiligheid-- te verhogen. De initiatiefnemers komen uit Nederland. Met hun praktijken hebben ze in Nederland een kleine mediastorm ontketend. Nu breiden ze uit naar Vlaanderen. Ze richten zich vooral op anderstaligen, omdat vooral vreemdelingen het moeilijk hebben om te slagen voor het examen en een examen met beëdigde tolk relatief duur is.

GOCA is zich bewust van deze praktijken en beraadt zich over maatregelen. Ondertussen kaart Hit The Road - Traffic Media de problematiek aan bij Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u