Sp.a, Groen en UF dringen samen aan op duurzame mobiliteitsvisie op Brusselse Ring

 Sp.a, Groen en UF dringen samen aan op duurzame mobiliteitsvisie op Brusselse Ring

Oppositiepartijen sp.a, Groen en UF hebben een gezamenlijke motie klaar waarin ze de Vlaamse regering aansporen een "integrale en duurzame visie" te ontwikkelen voor de mobiliteit op en rond de Brusselse Ring. Volgens de oppositie ontbreekt die visie momenteel. In de motie leggen Katia Segers (sp.a), Joris Vandenbroucke (sp.a), An Moerenhout (Groen) en Christian Van Eyken (UF) een aantal concrete oplossingen op tafel. 

De Brusselse Ring is al langer één van de meest congestiegevoelige plekken in ons land en zelfs in Europa. Bovendien staan er in en rond Brussel een aantal grote projecten op stapel (nieuw nationaal voetbalstadion, NEO, Dockx Bruxsel en Uplace) die ook hun impact zullen hebben op de mobiliteit.

Daarom is er nood aan een "duurzame integrale visie", legt sp.a-politica Katia Segers uit. Die visie ontbreekt volgens haar momenteel bij de Vlaamse regering. Daarom dient Segers samen met Groen en het Franstalige UF een motie in met een aantal voorstellen.

"In eerste instantie kan de Vlaamse regering de huidige congestie en het aantal ongevallen op de R0 reduceren via de realisatie van een aantal 'quick wins'", luidt het. Daarbij wordt onder meer een verlaging van de maximumsnelheid van 120 km/u naar 100 km/u gesuggereerd.

Daarnaast is ook een snelle realisatie van het GEN (Gewestelijk ExpresNet) onontbeerlijk.

"Indien de Vlaamse regering wil getuigen van goed bestuur inzake mobiliteit op en aan de Brusselse Ring, dan zal ze voor het al dan niet uitvoeren van grote projecten rond de Brusselse Ring keuzes moeten maken in functie van hun maatschappelijke meerwaarde", besluit Katia Segers. "De baten moeten opwegen tegen de maatschappelijke kosten", klinkt het.

BRUSSEL 12/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u