Sp.a, Groen en UF dringen samen aan op duurzame mobiliteitsvisie op Brusselse Ring

 Sp.a, Groen en UF dringen samen aan op duurzame mobiliteitsvisie op Brusselse Ring

Oppositiepartijen sp.a, Groen en UF hebben een gezamenlijke motie klaar waarin ze de Vlaamse regering aansporen een "integrale en duurzame visie" te ontwikkelen voor de mobiliteit op en rond de Brusselse Ring. Volgens de oppositie ontbreekt die visie momenteel. In de motie leggen Katia Segers (sp.a), Joris Vandenbroucke (sp.a), An Moerenhout (Groen) en Christian Van Eyken (UF) een aantal concrete oplossingen op tafel. 

De Brusselse Ring is al langer één van de meest congestiegevoelige plekken in ons land en zelfs in Europa. Bovendien staan er in en rond Brussel een aantal grote projecten op stapel (nieuw nationaal voetbalstadion, NEO, Dockx Bruxsel en Uplace) die ook hun impact zullen hebben op de mobiliteit.

Daarom is er nood aan een "duurzame integrale visie", legt sp.a-politica Katia Segers uit. Die visie ontbreekt volgens haar momenteel bij de Vlaamse regering. Daarom dient Segers samen met Groen en het Franstalige UF een motie in met een aantal voorstellen.

"In eerste instantie kan de Vlaamse regering de huidige congestie en het aantal ongevallen op de R0 reduceren via de realisatie van een aantal 'quick wins'", luidt het. Daarbij wordt onder meer een verlaging van de maximumsnelheid van 120 km/u naar 100 km/u gesuggereerd.

Daarnaast is ook een snelle realisatie van het GEN (Gewestelijk ExpresNet) onontbeerlijk.

"Indien de Vlaamse regering wil getuigen van goed bestuur inzake mobiliteit op en aan de Brusselse Ring, dan zal ze voor het al dan niet uitvoeren van grote projecten rond de Brusselse Ring keuzes moeten maken in functie van hun maatschappelijke meerwaarde", besluit Katia Segers. "De baten moeten opwegen tegen de maatschappelijke kosten", klinkt het.

BRUSSEL 12/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u