Slimme verkeerslichten aan Tiensesteenweg Leuven vertraagden het verkeer
Donderdag 17 Maart 2016
De slimme regeling voor de verkeerslichten aan 7 kruispunten op de Tiensesteenweg in Leuven die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begin 2014 opstartte in het kader van het proefproject Utopia hebben de verkeersafwikkeling alleen maar vertraagd zowel voor het gemotoriseerd verkeer, het openbaar vervoer, de voetgangers en fietsers. Dat blijkt uit een studie in opdracht van AWV door het studiebureau Grontmij Belgium.
De gemiddelde reistijd voor het gemotoriseerd verkeer over het volledige traject bleek na invoering op dinsdag en donderdag 5,7 procent langer. Op zaterdag liep dit zelfs op tot 13,4 procent. Fietsers en voetgangers moesten aan de oversteken gemiddeld 5 tot 10 seconden langer wachten. Voor alle bustrajecten, met uitzondering van bus 3 richting station, werden eveneens vertragingen geregistreerd. Voor buslijn 380 beliep de vertraging zelfs 13 tot 30 procent in vergelijking met de reistijd in het klassieke regime. Voor andere bustrajecten schommelde het verschil rond 10 procent.
In hun rapport schrijven de onderzoekers het feit dat het verwachte resultaat niet bereikt werd mogelijks toe aan het feit dat het verkeersbeeld van de Tiensesteenweg niet overeenkomt met de premissen van Utopia en er onvoldoende rekening werd gehouden met factoren die de verkeersdoorstroming verstoren zoals toegangen tot parkings van winkels en tankstations, zijdelings parkeren, overstekende wagens, enz. Mogelijk werden ook niet alle regelmogelijkheden van Utopia toegepast en zou een verdere optimalisatie van de lichtenregeling wel tot resultaat leiden. Het is uitgesloten dat technische problemen aan het geïnstalleerde systeem aan de basis liggen van de gemeten resultaten.
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer