Sint-Joost: agent schiet op auto die controle wil ontwijken

 Sint-Joost: agent schiet op auto die controle wil ontwijken

Een politieagent heeft zaterdagochtend in Sint-Joost-ten-Node een schot gelost in het portier van een voertuig dat zich aan controle wilde onttrekken. Niemand raakte gewond. De auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn in Frankrijk. De drie inzittenden zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, aldus de politie van zone Noord.

Een politiepatrouille kwam uit op een verdacht voertuig omstreeks 3.05 uur zaterdagmorgen aan het Noordplein in Sint-Joost. Er waren drie personen aan boord. De politie ging over tot een controle. Een agent plaatste zich voor het voertuig, maar de chauffeur reed plots weg. De agent slaagde er nog net in om weg te springen, greep dan zijn pistool en vuurde in de richting van het voertuig. De kogel raakte een portier van de auto.

De auto vluchtte weg, maar botste op een verkeerslicht op de hoek van de Steenkoolstraat en de Albert II-laan. De drie inzittenden werden opgepakt. Ze zijn 30, 37 en 48 jaar. Een expert ballistiek en mensen van het gerechtelijk lab kwamen naar de plaats van het incident.

De agent die zijn wapen trok, werd door de interne controledienst ondervraagd over de omstandigheden die tot het wapengebruik hebben geleid.

BRUSSEL 06/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u