Sint-Joost: agent schiet op auto die controle wil ontwijken

 Sint-Joost: agent schiet op auto die controle wil ontwijken

Een politieagent heeft zaterdagochtend in Sint-Joost-ten-Node een schot gelost in het portier van een voertuig dat zich aan controle wilde onttrekken. Niemand raakte gewond. De auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn in Frankrijk. De drie inzittenden zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, aldus de politie van zone Noord.

Een politiepatrouille kwam uit op een verdacht voertuig omstreeks 3.05 uur zaterdagmorgen aan het Noordplein in Sint-Joost. Er waren drie personen aan boord. De politie ging over tot een controle. Een agent plaatste zich voor het voertuig, maar de chauffeur reed plots weg. De agent slaagde er nog net in om weg te springen, greep dan zijn pistool en vuurde in de richting van het voertuig. De kogel raakte een portier van de auto.

De auto vluchtte weg, maar botste op een verkeerslicht op de hoek van de Steenkoolstraat en de Albert II-laan. De drie inzittenden werden opgepakt. Ze zijn 30, 37 en 48 jaar. Een expert ballistiek en mensen van het gerechtelijk lab kwamen naar de plaats van het incident.

De agent die zijn wapen trok, werd door de interne controledienst ondervraagd over de omstandigheden die tot het wapengebruik hebben geleid.

BRUSSEL 06/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u