Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

 Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

De gemeenteraad van Sint-Agatha-Berchem heeft donderdag unaniem een motie goedgekeurd, waarin ze vraagt om het op- en afrittencomplex 12 op de Brusselse Ring opnieuw open te stellen. Dat complex werd begin april gesloten voor twee maanden door het Agentschap Wegen en Verkeer, bij wijze van test.

De gemeenteraad vraagt dat de op- en afritten opnieuw zouden worden opengesteld, in afwachting van een definitieve beslissing, die er dan wel zou moeten komen na overleg en op basis van objectieve gegevens, luidt het.

Het was het Vlaams gewest die besliste om het complex tijdelijk te sluiten, om het sluipverkeer in Dilbeek te verminderen. Maar de gemeente Sint-Agatha-Berchem werd niet bij die beslissing betrokken en dat werd donderdagavond op de gemeenteraad betreurd. De motie was ingediend door Yonnec Polet (PS) van de oppositie, en geamendeerd door gemeenteraadslid Ndongo Diop van de meerderheidspartij LBR. Volgens de motie ondervinden de inwoners van de gemeente heel wat hinder van de sluiting. Objectieve metingen over de doorstroming van het verkeer lopen nog.

Een definitieve beslissing over het op- en afrittencomplex 12 wordt niet verwacht voor 2016. Wanneer dan zonder overleg geopteerd zou worden voor een sluiting, wil de gemeente naar de rechter stappen.

BRUSSEL 01/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u