Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

 Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

De gemeenteraad van Sint-Agatha-Berchem heeft donderdag unaniem een motie goedgekeurd, waarin ze vraagt om het op- en afrittencomplex 12 op de Brusselse Ring opnieuw open te stellen. Dat complex werd begin april gesloten voor twee maanden door het Agentschap Wegen en Verkeer, bij wijze van test.

De gemeenteraad vraagt dat de op- en afritten opnieuw zouden worden opengesteld, in afwachting van een definitieve beslissing, die er dan wel zou moeten komen na overleg en op basis van objectieve gegevens, luidt het.

Het was het Vlaams gewest die besliste om het complex tijdelijk te sluiten, om het sluipverkeer in Dilbeek te verminderen. Maar de gemeente Sint-Agatha-Berchem werd niet bij die beslissing betrokken en dat werd donderdagavond op de gemeenteraad betreurd. De motie was ingediend door Yonnec Polet (PS) van de oppositie, en geamendeerd door gemeenteraadslid Ndongo Diop van de meerderheidspartij LBR. Volgens de motie ondervinden de inwoners van de gemeente heel wat hinder van de sluiting. Objectieve metingen over de doorstroming van het verkeer lopen nog.

Een definitieve beslissing over het op- en afrittencomplex 12 wordt niet verwacht voor 2016. Wanneer dan zonder overleg geopteerd zou worden voor een sluiting, wil de gemeente naar de rechter stappen.

BRUSSEL 01/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u