Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

 Sint-Agatha-Berchem vraagt heropening op- en afrittencomplex Brusselse Ring

De gemeenteraad van Sint-Agatha-Berchem heeft donderdag unaniem een motie goedgekeurd, waarin ze vraagt om het op- en afrittencomplex 12 op de Brusselse Ring opnieuw open te stellen. Dat complex werd begin april gesloten voor twee maanden door het Agentschap Wegen en Verkeer, bij wijze van test.

De gemeenteraad vraagt dat de op- en afritten opnieuw zouden worden opengesteld, in afwachting van een definitieve beslissing, die er dan wel zou moeten komen na overleg en op basis van objectieve gegevens, luidt het.

Het was het Vlaams gewest die besliste om het complex tijdelijk te sluiten, om het sluipverkeer in Dilbeek te verminderen. Maar de gemeente Sint-Agatha-Berchem werd niet bij die beslissing betrokken en dat werd donderdagavond op de gemeenteraad betreurd. De motie was ingediend door Yonnec Polet (PS) van de oppositie, en geamendeerd door gemeenteraadslid Ndongo Diop van de meerderheidspartij LBR. Volgens de motie ondervinden de inwoners van de gemeente heel wat hinder van de sluiting. Objectieve metingen over de doorstroming van het verkeer lopen nog.

Een definitieve beslissing over het op- en afrittencomplex 12 wordt niet verwacht voor 2016. Wanneer dan zonder overleg geopteerd zou worden voor een sluiting, wil de gemeente naar de rechter stappen.

BRUSSEL 01/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u