Schooldirecteur krijgt zes maanden cel en ruim twee jaar rijverbod na vluchtmisdrijf

 Schooldirecteur krijgt zes maanden cel en ruim twee jaar rijverbod na vluchtmisdrijf

De politierechter in Turnhout heeft een schooldirecteur uit Geel veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf, twee jaar en drie maanden effectief rijverbod en 18.300 euro effectieve boete. De man reed twee fietsers aan, waarvan er een later overleed, en pleegde vluchtmisdrijf.

Ed V. reed op 30 januari 2014 een 27-jarige vrouw en haar vriend aan op de Zammelseweg in Geel. De schooldirecteur verklaarde dat hij dacht een paaltje te hebben aangetikt, maar in werkelijkheid had hij de fiets van de vrouw en haar vriend aangereden. Ed V. reed verder zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Hij meldde zich pas vijf dagen later bij de politie, naar eigen zeggen nadat zijn garagist hem op een kapotte buitenspiegel had gewezen. De vrouw lag negen maanden in coma en overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

De rechter acht Ed V. schuldig aan onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Hij krijgt een jaar en drie maanden celstraf, waarvan zes maanden effectief, een rijverbod van drie jaar en drie maanden, waarvan twee jaar en drie maanden effectief, en een boete van 25.800 euro, waarvan 18.300 euro effectief.

TURNHOUT 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u