Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

 Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde met de steun van de Vlaamse overheid Mobibrein, een nieuwe verkeerstoets voor leerlingen uit de 2de graad van het secundair onderwijs. Deze test was gratis en moest online afgelegd worden.

Mobibrein polste naar de kennis en attitudes van 14- en 15-jarigen in het verkeer. De test bestond uit 25 meerkeuzevragen met foto's over 5 thema's: zichtbaarheid in het verkeer, voetgangers, fietsers, veilig gedrag en attitudes, en algemene verkeersregels. "De nadruk ligt op vragen die jongeren laten nadenken over welk gedrag in een bepaalde situatie het veiligst is. De test probeert ook de soms onveilige attitudes en verkeerde percepties van de jongeren in vraag te stellen. Ook omgaan met groepsdruk komt aan bod. Het is dus niet de zoveelste saaie test over verkeersregels.", aldus VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

In totaal hadden zich 151 secundaire scholen ingeschreven om deel te nemen. Jongeren konden de test tot en met 30 april in klasverband afleggen via de website www.mobibrein.be. Ze kregen na het beëindigen van de test onmiddellijk feedback over hun resultaat. Wie minstens 17 op 25 behaalde, was geslaagd. De resultaten van Mobibrein worden in de loop van deze week bekendgemaakt.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u