Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

 Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde met de steun van de Vlaamse overheid Mobibrein, een nieuwe verkeerstoets voor leerlingen uit de 2de graad van het secundair onderwijs. Deze test was gratis en moest online afgelegd worden.

Mobibrein polste naar de kennis en attitudes van 14- en 15-jarigen in het verkeer. De test bestond uit 25 meerkeuzevragen met foto's over 5 thema's: zichtbaarheid in het verkeer, voetgangers, fietsers, veilig gedrag en attitudes, en algemene verkeersregels. "De nadruk ligt op vragen die jongeren laten nadenken over welk gedrag in een bepaalde situatie het veiligst is. De test probeert ook de soms onveilige attitudes en verkeerde percepties van de jongeren in vraag te stellen. Ook omgaan met groepsdruk komt aan bod. Het is dus niet de zoveelste saaie test over verkeersregels.", aldus VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

In totaal hadden zich 151 secundaire scholen ingeschreven om deel te nemen. Jongeren konden de test tot en met 30 april in klasverband afleggen via de website www.mobibrein.be. Ze kregen na het beëindigen van de test onmiddellijk feedback over hun resultaat. Wie minstens 17 op 25 behaalde, was geslaagd. De resultaten van Mobibrein worden in de loop van deze week bekendgemaakt.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u