Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

 Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde met de steun van de Vlaamse overheid Mobibrein, een nieuwe verkeerstoets voor leerlingen uit de 2de graad van het secundair onderwijs. Deze test was gratis en moest online afgelegd worden.

Mobibrein polste naar de kennis en attitudes van 14- en 15-jarigen in het verkeer. De test bestond uit 25 meerkeuzevragen met foto's over 5 thema's: zichtbaarheid in het verkeer, voetgangers, fietsers, veilig gedrag en attitudes, en algemene verkeersregels. "De nadruk ligt op vragen die jongeren laten nadenken over welk gedrag in een bepaalde situatie het veiligst is. De test probeert ook de soms onveilige attitudes en verkeerde percepties van de jongeren in vraag te stellen. Ook omgaan met groepsdruk komt aan bod. Het is dus niet de zoveelste saaie test over verkeersregels.", aldus VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

In totaal hadden zich 151 secundaire scholen ingeschreven om deel te nemen. Jongeren konden de test tot en met 30 april in klasverband afleggen via de website www.mobibrein.be. Ze kregen na het beëindigen van de test onmiddellijk feedback over hun resultaat. Wie minstens 17 op 25 behaalde, was geslaagd. De resultaten van Mobibrein worden in de loop van deze week bekendgemaakt.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u