Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

 Scholieren testten verkeerskennis online via Mobibrein

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde met de steun van de Vlaamse overheid Mobibrein, een nieuwe verkeerstoets voor leerlingen uit de 2de graad van het secundair onderwijs. Deze test was gratis en moest online afgelegd worden.

Mobibrein polste naar de kennis en attitudes van 14- en 15-jarigen in het verkeer. De test bestond uit 25 meerkeuzevragen met foto's over 5 thema's: zichtbaarheid in het verkeer, voetgangers, fietsers, veilig gedrag en attitudes, en algemene verkeersregels. "De nadruk ligt op vragen die jongeren laten nadenken over welk gedrag in een bepaalde situatie het veiligst is. De test probeert ook de soms onveilige attitudes en verkeerde percepties van de jongeren in vraag te stellen. Ook omgaan met groepsdruk komt aan bod. Het is dus niet de zoveelste saaie test over verkeersregels.", aldus VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

In totaal hadden zich 151 secundaire scholen ingeschreven om deel te nemen. Jongeren konden de test tot en met 30 april in klasverband afleggen via de website www.mobibrein.be. Ze kregen na het beëindigen van de test onmiddellijk feedback over hun resultaat. Wie minstens 17 op 25 behaalde, was geslaagd. De resultaten van Mobibrein worden in de loop van deze week bekendgemaakt.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u