Ruim acht op de tien Belgen rekenen voor mobiliteit in eerste plaats op auto

 Ruim acht op de tien Belgen rekenen voor mobiliteit in eerste plaats op auto

Ruim acht op de tien Belgen (83 procent) rekenen vandaag en in de nabije toekomst in de eerste plaats op de auto om efficiënt, comfortabel en betrouwbaar mobiel te zijn. Andere vervoerswijzen worden op nagenoeg alle vlakken minder geapprecieerd.

Dat blijkt donderdag uit een consumentenonderzoek dat automobielfederatie Febiac in samenwerking met UGent online liet uitvoeren bij 2.178 Belgen tussen 15 en 70 jaar. Het onderzoek heeft een foutenmarge van 1,2 procent. Uit het onderzoek blijkt dat de Belg mobiliteit als cruciaal beschouwd, aangezien ze nauw verbonden is met vrijheid. De respondenten zijn van mening dat mobiliteit een basisrecht is, dat gevrijwaard en verzekerd moet worden door de overheid.

De helft van de ondervraagden rekent vandaag en in de toekomst uitsluitend op de eigen auto om aan de mobiliteitsnoden te voldoen. Zowat een op de drie (35 procent) maakt gebruik van mobiliteitsoplossingen die een aanvulling zijn op het autogebruik voor specifieke verplaatsingen en 13 procent van de respondenten - voornamelijk stedelingen - kiest ervoor om zelf geen auto te bezitten of er zo weinig mogelijk beroep op te doen. Opvallend voor die laatste groep is dat hun keuze niet zozeer ingegeven blijkt door anti-autogevoelens, maar wel door financiële redenen.

De meerderheid van de ondervraagden gaat ervan uit dat binnen tien jaar de meeste Belgen nog steeds een wagen zullen bezitten of toegang zullen hebben tot een wagen die exclusief gebruikt wordt door hen of hun familie.

BRUSSEL 19/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u