Responsible Young Drivers brengen 1.700 feestvierders veilig thuis

  Responsible Young Drivers brengen 1.700 feestvierders veilig thuis

De Responsible Young Drivers (RYD) hebben tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht 567 wagens, goed voor in totaal 1.701 feestvierders, veilig naar huis gebracht. Dat meldt de organisatie vrijdagochtend.

Het aantal vervoerde mensen lag wat hoger dan de voorbije jaren (een jaar geleden ging het bijvoorbeeld om bijna 1.500), maar dat is volgens Rubben Stassen van RYD toeval. "Het aantal oproepen en het aantal ingezette wagens lag niet hoger dan andere jaren, maar de ritten sloten dit keer toevallig beter op elkaar aan. Daardoor konden we meer oproepen aanvaarden en meer mensen naar huis brengen."

Aan de 24ste RYD-nieuwjaarsactie namen van middernacht tot 6 uur 's ochtends ruim 250 RYD-vrijwilligers deel. Zij beschikten over tachtig wagens.

Bij elke oproep gaan twee vrijwilligers ter plaatse. Eentje rijdt de feestvierders met hun eigen auto naar huis; de andere volgt in een RYD-wagen.

De Responsible Young Drivers benadrukken net als elk jaar dat de nieuwjaarsactie een symbolische actie is, "een noodoplossing", waarmee ze "iedereen de mogelijkheid willen geven het nieuwe jaar op een veilige manier in te zetten". Tijdens de rest van het jaar rekenen de RYD naar eigen zeggen op het verantwoordelijkheidsgevoel van elke bestuurder.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u