Reizigerscijfers De Lijn - "Beleid Weyts zal cijfers nog verder doen dalen" (Groen)

 Reizigerscijfers De Lijn - "Beleid Weyts zal cijfers nog verder doen dalen" (Groen)

"Door de tickets duurder te maken, en tegelijk slechtere service aan te bieden, is de Vlaamse regering het openbaar vervoer helemaal aan het kelderen", reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de daling van het aantal reizigers bij De Lijn in 2014.

De Lijn heeft in 2014 532 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er 7,4 miljoen minder dan in 2013, blijkt uit een nota die Belga heeft kunnen inkijken. Het gaat intussen om de vierde daling op rij. De ambitie om tussen 2011 en 2015 een reizigersgroei van 10,5 procent te realiseren, wordt wellicht onhaalbaar.

Net als sp.a neemt ook oppositiepartij Groen het gevoerde beleid op de korrel. De besparingen van de vorige regering deden de reizigers afhaken, stelt Groen-fractieleider Björn Rzoska. De tariefverhogingen van de huidige Vlaamse regering zal dat effect nog versterken, vreest hij.

Rzoska: "Bussen en trams zijn net die vervoermiddelen die iedereen een mobiliteit garanderen. Ze verkorten de files. Ze zorgen voor gezondere lucht voor iedereen. Maar het beleid van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) straft wie de tram of de bus neemt".

BRUSSEL 25/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u