Reizigerscijfers De Lijn - "Beleid Weyts zal cijfers nog verder doen dalen" (Groen)

 Reizigerscijfers De Lijn - "Beleid Weyts zal cijfers nog verder doen dalen" (Groen)

"Door de tickets duurder te maken, en tegelijk slechtere service aan te bieden, is de Vlaamse regering het openbaar vervoer helemaal aan het kelderen", reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de daling van het aantal reizigers bij De Lijn in 2014.

De Lijn heeft in 2014 532 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er 7,4 miljoen minder dan in 2013, blijkt uit een nota die Belga heeft kunnen inkijken. Het gaat intussen om de vierde daling op rij. De ambitie om tussen 2011 en 2015 een reizigersgroei van 10,5 procent te realiseren, wordt wellicht onhaalbaar.

Net als sp.a neemt ook oppositiepartij Groen het gevoerde beleid op de korrel. De besparingen van de vorige regering deden de reizigers afhaken, stelt Groen-fractieleider Björn Rzoska. De tariefverhogingen van de huidige Vlaamse regering zal dat effect nog versterken, vreest hij.

Rzoska: "Bussen en trams zijn net die vervoermiddelen die iedereen een mobiliteit garanderen. Ze verkorten de files. Ze zorgen voor gezondere lucht voor iedereen. Maar het beleid van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) straft wie de tram of de bus neemt".

BRUSSEL 25/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u