Reisbijstand - Pechverhelpers zagen toename autoproblemen voorbije zomer

 Reisbijstand - Pechverhelpers zagen toename autoproblemen voorbije zomer

De reisbijstandsorganisaties hebben afgelopen zomervakantie een toename vastgesteld van het aantal autoproblemen. VAB noteerde een stijging van het totale aantal pechgevallen met 7 procent, Europ Assistance met 6 procent in België en met 12 procent in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers die de organisaties vrijdag bekendmaakten.

Europ Assistance ziet een deel van de verklaring voor de toename in de tijdelijk extreem hoge temperaturen aan het begin van de zomervakantie. Daarnaast speelde ook mee dat dit jaar een groot aantal vakantiegangers er volgens Europ Assistance de voorkeur aan gaf om met de auto op vakantie-uitstap of naar het zuiden te gaan.

VAB merkte afgelopen zomer bijna een kwart meer brandstofproblemen. "Belgen laten zich dus verrassen door de verschillende benamingen van de brandstof in het buitenland, en tanken daarom op vakantie vaak een verkeerde brandstof", klinkt het. Daarnaast merkte VAB ook meer bandenpech (10 procent), hetgeen de mobiliteitsclub verklaart door het feit dat steeds minder wagens over een volwaardig reservewiel beschikken. Het warme weer tijdens de eerste helft van de zomervakantie zorgde volgens VAB voor een toename met 8 procent van het aantal problemen met de koeling van de wagen.

BRUSSEL 28/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u