Reisbijstand - Pechverhelpers zagen toename autoproblemen voorbije zomer

 Reisbijstand - Pechverhelpers zagen toename autoproblemen voorbije zomer

De reisbijstandsorganisaties hebben afgelopen zomervakantie een toename vastgesteld van het aantal autoproblemen. VAB noteerde een stijging van het totale aantal pechgevallen met 7 procent, Europ Assistance met 6 procent in België en met 12 procent in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers die de organisaties vrijdag bekendmaakten.

Europ Assistance ziet een deel van de verklaring voor de toename in de tijdelijk extreem hoge temperaturen aan het begin van de zomervakantie. Daarnaast speelde ook mee dat dit jaar een groot aantal vakantiegangers er volgens Europ Assistance de voorkeur aan gaf om met de auto op vakantie-uitstap of naar het zuiden te gaan.

VAB merkte afgelopen zomer bijna een kwart meer brandstofproblemen. "Belgen laten zich dus verrassen door de verschillende benamingen van de brandstof in het buitenland, en tanken daarom op vakantie vaak een verkeerde brandstof", klinkt het. Daarnaast merkte VAB ook meer bandenpech (10 procent), hetgeen de mobiliteitsclub verklaart door het feit dat steeds minder wagens over een volwaardig reservewiel beschikken. Het warme weer tijdens de eerste helft van de zomervakantie zorgde volgens VAB voor een toename met 8 procent van het aantal problemen met de koeling van de wagen.

BRUSSEL 28/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u