Reeën beletten vliegverkeer in Japan

 Reeën beletten vliegverkeer in Japan

Volgens het Japanse persagentschap Kyodo kuierden zeven reeën woensdag op hun dooie gemak door het gras op de regionale luchthaven Chitose. Toen medewerkers van de luchthaven op het noordelijke hoofdeiland Hokkaido de indringers in de buurt van de landingsbaan opmerkten, werd alle verkeer onmiddellijk gestaakt.

De passagiers van 31 toestellen moesten tot drie uur geduld oefenen. Een nabijgelegen basis van de luchtmacht bood tijdelijk een uitwijkmogelijkheid. Enkele toestellen werden omgeleid. Met sneeuwploegen en andere voertuigen werden de dieren uiteindelijk van het luchthaventerrein verdreven.

Reeën, herten en ook evenzwijnen worden in Japan een steeds grotere plaag en richten in de landbouw en het bosbeheer voor miljoenen euro schade aan. De overheid wil de populaties drastisch inkrimpen.

SAPPORO 04/03 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u