Recordaantal van 33 steden en gemeenten neemt op 20 september deel aan Autovrije Zondag

 Recordaantal van 33 steden en gemeenten neemt op 20 september deel aan Autovrije Zondag

Een recordaantal van 33 steden en gemeenten uit Vlaanderen en Brussel zal op zondag 20 september, in het kader van de Week van de Mobiliteit, hun centrum geheel of gedeeltelijk autovrij maken. De Autovrije Zondag is een initiatief van de vzw Mobiel 21 en het Netwerk Duurzame Mobiliteit, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

Naast grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent doen nu ook tal van kleine landelijke gemeenten, zoals Diksmuide en Ichtegem, mee. In de gemeenten Eppegem, Hamme, Lier en Sint-Kruis gaat het autovrije initiatief uit van buurten en verenigingen. Kontich organiseert al op 19 september een Autovrije Zaterdag en Bornem maakt er een autovrij weekend van. Hasselt, Leuven, Deinze, Tielt en Anzegem organiseerden al eerder dit jaar een dergelijk initiatief. Sint-Truiden en Izegem stellen het uit tot zondag 27 september. In totaal nemen dus meer dan 40 steden en gemeenten deel.

Gemeentebesturen nemen dit initiatief om inwoners erop te wijzen dat mobiliteit en de manier van zich te verplaatsen een cruciale rol spelen in de inspanningen die geleverd moeten worden om klimaatsverandering tegen te gaan en aan te tonen dat het nonchalante karakter van autovrije straten heel aantrekkelijk is. Autovrije Zondag gaat ook dit jaar overal gepaard met een aantal leuke activiteiten in de autovrije straten, zoals culinaire fietstochten, streekproductenmarkten, muziekoptredens, go kart racing, straatbrunches, etc..

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u