Recordaantal van 33 steden en gemeenten neemt op 20 september deel aan Autovrije Zondag

 Recordaantal van 33 steden en gemeenten neemt op 20 september deel aan Autovrije Zondag

Een recordaantal van 33 steden en gemeenten uit Vlaanderen en Brussel zal op zondag 20 september, in het kader van de Week van de Mobiliteit, hun centrum geheel of gedeeltelijk autovrij maken. De Autovrije Zondag is een initiatief van de vzw Mobiel 21 en het Netwerk Duurzame Mobiliteit, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

Naast grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent doen nu ook tal van kleine landelijke gemeenten, zoals Diksmuide en Ichtegem, mee. In de gemeenten Eppegem, Hamme, Lier en Sint-Kruis gaat het autovrije initiatief uit van buurten en verenigingen. Kontich organiseert al op 19 september een Autovrije Zaterdag en Bornem maakt er een autovrij weekend van. Hasselt, Leuven, Deinze, Tielt en Anzegem organiseerden al eerder dit jaar een dergelijk initiatief. Sint-Truiden en Izegem stellen het uit tot zondag 27 september. In totaal nemen dus meer dan 40 steden en gemeenten deel.

Gemeentebesturen nemen dit initiatief om inwoners erop te wijzen dat mobiliteit en de manier van zich te verplaatsen een cruciale rol spelen in de inspanningen die geleverd moeten worden om klimaatsverandering tegen te gaan en aan te tonen dat het nonchalante karakter van autovrije straten heel aantrekkelijk is. Autovrije Zondag gaat ook dit jaar overal gepaard met een aantal leuke activiteiten in de autovrije straten, zoals culinaire fietstochten, streekproductenmarkten, muziekoptredens, go kart racing, straatbrunches, etc..

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u