Recordaantal deelnemers voor Car Free Day

  Recordaantal deelnemers voor Car Free Day

In Vlaanderen besteedt een recordaantal van 230 grote en kleine werkgevers donderdag uitzonderlijk veel aandacht aan duurzaam woon-werkverkeer tijdens de Car Free Day. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) laat donderdag zijn wagen aan de kant en focust op positieve alternatieven, zo zei hij tijdens een bezoek aan Eandis in Melle.

Car Free Day is een initiatief van Taxistop om de filesleur te doorbreken en de mogelijkheden van duurzaam woon-werkverkeer te onderstrepen. "Car Free Day brengt mensen ertoe om hun verplaatsingsgedrag in vraag te stellen", verduidelijkt minister Weyts het belang. "In de eerste twintig levensjaren is het doodnormaal om verplaatsingen per fiets of te voet te doen, maar eenmaal het rijbewijs behaald, zijn we blijkbaar niet meer uit die wagen weg te slaan."

Weyts zegt de focus te leggen op positieve alternatieven en benadrukt dat hij inzet op combimobiliteit, via knooppunten vlot schakelen tussen verschillende vervoersvormen. "We moeten ook de vraag durven stellen: op welke manier ben ik sneller en comfortabeler onderweg? In mijn geval, van mijn woonplaats Halle naar Brussel, is zeventien kilometer fietsen in de spits sneller dan de wagen." Weyts, die donderdag met de trein verplaatsingen maakt en van het station van Melle meereed in een elektrische wagen van Eandis, herinnert eraan dat Vlaanderen investeert in 80 fietsostrades, 400 nieuwe bussen en 88 trams.

Werknemers van de ruim 230 bedrijven die deelnemen, werd gevraagd om de auto thuis te laten en te kiezen voor fiets, bus, trein, carpoolen of een dagje thuiswerken. Bij Eandis in Melle was de parking alvast gesloten, een mobiele fietsherstelplaats en een gekke-fietsenparcours palmen de vrijgekomen ruimte in. "Duurzaam woon-werkverkeer staat bij Eandis hoog op de agenda", zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch. Fietsvergoedingen, gratis openbaar vervoer, carpoolparkings, dienstfietsen, pendelfietsen, infrastructuur zoals douches en kleedkamers, en een bewuste keuze voor lokale vestigingen zijn enkele van de maatregelen die het distributienetbedrijf nam.

MELLE 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u