Recordaantal Belgen geflitst in Frankrijk tijdens de zomervakantie

 Recordaantal Belgen geflitst in Frankrijk tijdens de zomervakantie

In juli en augustus werden in Frankrijk 124.980 Belgen geflitst voor overdreven snelheid. Dat zijn er 5.616 meer dan in de zomervakantie van 2014 en zowat 2.100 per dag, zo blijkt uit cijfers die mobiliteitsorganisatie Touring bekendgemaakt heeft.

"Naast gewone flitspalen, roodlichtcamera's, trajectcontroles en mobiele radars in politieauto's rijden er dit jaar ook nog eens zo'n 259 anonieme voertuigen rond die snelheidsduivels al rijdend kunnen betrappen. Zelfs het verkeer in tegenovergestelde richting kan geflitst worden. Dat zoveel landgenoten zich blijvend laten verrassen, heeft ook te maken met het feit dat het grootste deel van de flitscamera's zich op routes bevinden die veel door Belgen gebruikt worden om naar het zuiden te rijden", klinkt het. "Bovendien stellen we vast dat Belgen, eens over de grens van onze buurlanden, het plots niet meer zo nauw nemen met de snelheidslimieten en er eerder een nonchalante 'vakantiesnelheid' op nahouden", aldus nog Touring.

BRUSSEL 23/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u