Rechtbank Tongeren - Zes maanden cel gevorderd voor man die fietser te lijf ging met stuurslot

 Rechtbank Tongeren - Zes maanden cel gevorderd voor man die fietser te lijf ging met stuurslot

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro gevraagd voor een 22-jarige Genkenaar die tijdens een geval van verkeersagressie een man met een metalen stuurslot enkele rake klappen verkocht. Beide mannen moesten zich woensdag komen verantwoorden voor de rechter in Tongeren.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een wagen een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij twee fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht.

De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. Deze laatste stapte uit en begon met de fietser een hevige discussie. Toen de discussie op zijn einde begon te lopen opende de Genkenaar de koffer en pakte daar een metalen stuurslot uit. Vervolgens haalde de passagier enkele keren uit en raakte hij de fietser op het hoofd. Hierdoor was het slachtoffer zeven weken werkonbekwaam.

De fietser vraagt een schadevergoeding van 6.500 euro voor het inkomensverlies. De advocaat van de Genkenaar wil dat de rechter zichzelf onbevoegd verklaard om die toe te kennen. Verder vraagt de Genkenaar om de vrijspraak omdat hij zich bedreigd voelde en handelde uit wettelijke zelfverdediging of een straf met opschorting. Vonnis op 23 december.

TONGEREN 02/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u