Rechtbank Tongeren - Zes maanden cel gevorderd voor man die fietser te lijf ging met stuurslot

 Rechtbank Tongeren - Zes maanden cel gevorderd voor man die fietser te lijf ging met stuurslot

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro gevraagd voor een 22-jarige Genkenaar die tijdens een geval van verkeersagressie een man met een metalen stuurslot enkele rake klappen verkocht. Beide mannen moesten zich woensdag komen verantwoorden voor de rechter in Tongeren.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een wagen een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij twee fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht.

De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. Deze laatste stapte uit en begon met de fietser een hevige discussie. Toen de discussie op zijn einde begon te lopen opende de Genkenaar de koffer en pakte daar een metalen stuurslot uit. Vervolgens haalde de passagier enkele keren uit en raakte hij de fietser op het hoofd. Hierdoor was het slachtoffer zeven weken werkonbekwaam.

De fietser vraagt een schadevergoeding van 6.500 euro voor het inkomensverlies. De advocaat van de Genkenaar wil dat de rechter zichzelf onbevoegd verklaard om die toe te kennen. Verder vraagt de Genkenaar om de vrijspraak omdat hij zich bedreigd voelde en handelde uit wettelijke zelfverdediging of een straf met opschorting. Vonnis op 23 december.

TONGEREN 02/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u