Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

 Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 22-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een geval van verkeersagressie een man enkele rake klappen heeft verkocht met een metalen stuurslot. Tijdens de zitting begin deze maand vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een auto een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij zo twee aankomende fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht. De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. De passagier, een man uit Genk, stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij ook een vuistslag werd uitgedeeld. Toen de discussie op zijn einde liep, opende de Genkenaar de koffer, nam er een metalen stuurstang uit en sloeg de fietser daarmee op het hoofd.

De fietser hield aan het zinloze geweld enkele gebroken ribben en een hersenschudding over. Het slachtoffer kon zeven weken lang niet gaan werken. De Genkenaar moet ook een schadevergoeding van 2.565 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u