Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser
Woensdag 23 December 2015

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 22-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een geval van verkeersagressie een man enkele rake klappen heeft verkocht met een metalen stuurslot. Tijdens de zitting begin deze maand vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro.
Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een auto een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij zo twee aankomende fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht. De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. De passagier, een man uit Genk, stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij ook een vuistslag werd uitgedeeld. Toen de discussie op zijn einde liep, opende de Genkenaar de koffer, nam er een metalen stuurstang uit en sloeg de fietser daarmee op het hoofd.
De fietser hield aan het zinloze geweld enkele gebroken ribben en een hersenschudding over. Het slachtoffer kon zeven weken lang niet gaan werken. De Genkenaar moet ook een schadevergoeding van 2.565 euro betalen.
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer