Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

 Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 22-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een geval van verkeersagressie een man enkele rake klappen heeft verkocht met een metalen stuurslot. Tijdens de zitting begin deze maand vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een auto een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij zo twee aankomende fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht. De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. De passagier, een man uit Genk, stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij ook een vuistslag werd uitgedeeld. Toen de discussie op zijn einde liep, opende de Genkenaar de koffer, nam er een metalen stuurstang uit en sloeg de fietser daarmee op het hoofd.

De fietser hield aan het zinloze geweld enkele gebroken ribben en een hersenschudding over. Het slachtoffer kon zeven weken lang niet gaan werken. De Genkenaar moet ook een schadevergoeding van 2.565 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u