Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

 Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 22-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een geval van verkeersagressie een man enkele rake klappen heeft verkocht met een metalen stuurslot. Tijdens de zitting begin deze maand vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een auto een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij zo twee aankomende fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht. De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. De passagier, een man uit Genk, stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij ook een vuistslag werd uitgedeeld. Toen de discussie op zijn einde liep, opende de Genkenaar de koffer, nam er een metalen stuurstang uit en sloeg de fietser daarmee op het hoofd.

De fietser hield aan het zinloze geweld enkele gebroken ribben en een hersenschudding over. Het slachtoffer kon zeven weken lang niet gaan werken. De Genkenaar moet ook een schadevergoeding van 2.565 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u