Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

 Rechtbank Tongeren - Werkstraf voor zinloos geweld tegen fietser

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 22-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een boete van 600 euro omdat hij tijdens een geval van verkeersagressie een man enkele rake klappen heeft verkocht met een metalen stuurslot. Tijdens de zitting begin deze maand vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een auto een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij zo twee aankomende fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht. De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. De passagier, een man uit Genk, stapte uit en er ontstond een hevige discussie waarbij ook een vuistslag werd uitgedeeld. Toen de discussie op zijn einde liep, opende de Genkenaar de koffer, nam er een metalen stuurstang uit en sloeg de fietser daarmee op het hoofd.

De fietser hield aan het zinloze geweld enkele gebroken ribben en een hersenschudding over. Het slachtoffer kon zeven weken lang niet gaan werken. De Genkenaar moet ook een schadevergoeding van 2.565 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u