Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

 Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

Een 18-jarige Kortrijkzaan is vrijdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij was net vrij uit de gevangenis, toen hij alweer cannabis begon te dealen, ook aan minderjarigen.

Tijdens een politiecontrole begin april in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk nam beklaagde de benen. Hij had ruim 60 gram cannabis op zak, alsook 360 euro cash. Naar eigen zeggen had hij de drugs per toeval gevonden, maar was hij gevlucht omdat hij toen onder voorwaarden stond. Onderzoek wees echter uit dat hij toen al een maand cannabis verhandelde, onder meer aan minderjarigen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar, omdat de man in staat van wettelijke herhaling verkeert. Hij liep al eerdere veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet, onder meer in januari en februari van dit jaar nog. De voorzitter meende dat een strenge bestraffing daarom aangewezen was. "De probatievoorwaarden van eerdere vonnissen zijn nog niet opgestart of je bent ze al aan het schenden."

Omwille van de herhaling en het dealen aan minderjarigen krijgt de tiener een jaar effectieve celstraf. Hij moet ook een boete van 6.000 euro betalen.

KORTRIJK 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u