Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

 Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

Een 18-jarige Kortrijkzaan is vrijdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij was net vrij uit de gevangenis, toen hij alweer cannabis begon te dealen, ook aan minderjarigen.

Tijdens een politiecontrole begin april in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk nam beklaagde de benen. Hij had ruim 60 gram cannabis op zak, alsook 360 euro cash. Naar eigen zeggen had hij de drugs per toeval gevonden, maar was hij gevlucht omdat hij toen onder voorwaarden stond. Onderzoek wees echter uit dat hij toen al een maand cannabis verhandelde, onder meer aan minderjarigen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar, omdat de man in staat van wettelijke herhaling verkeert. Hij liep al eerdere veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet, onder meer in januari en februari van dit jaar nog. De voorzitter meende dat een strenge bestraffing daarom aangewezen was. "De probatievoorwaarden van eerdere vonnissen zijn nog niet opgestart of je bent ze al aan het schenden."

Omwille van de herhaling en het dealen aan minderjarigen krijgt de tiener een jaar effectieve celstraf. Hij moet ook een boete van 6.000 euro betalen.

KORTRIJK 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u