Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

 Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

Een 18-jarige Kortrijkzaan is vrijdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij was net vrij uit de gevangenis, toen hij alweer cannabis begon te dealen, ook aan minderjarigen.

Tijdens een politiecontrole begin april in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk nam beklaagde de benen. Hij had ruim 60 gram cannabis op zak, alsook 360 euro cash. Naar eigen zeggen had hij de drugs per toeval gevonden, maar was hij gevlucht omdat hij toen onder voorwaarden stond. Onderzoek wees echter uit dat hij toen al een maand cannabis verhandelde, onder meer aan minderjarigen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar, omdat de man in staat van wettelijke herhaling verkeert. Hij liep al eerdere veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet, onder meer in januari en februari van dit jaar nog. De voorzitter meende dat een strenge bestraffing daarom aangewezen was. "De probatievoorwaarden van eerdere vonnissen zijn nog niet opgestart of je bent ze al aan het schenden."

Omwille van de herhaling en het dealen aan minderjarigen krijgt de tiener een jaar effectieve celstraf. Hij moet ook een boete van 6.000 euro betalen.

KORTRIJK 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u