Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

 Rechtbank Kortrijk - Jaar effectief voor dealen aan minderjarigen

Een 18-jarige Kortrijkzaan is vrijdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij was net vrij uit de gevangenis, toen hij alweer cannabis begon te dealen, ook aan minderjarigen.

Tijdens een politiecontrole begin april in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk nam beklaagde de benen. Hij had ruim 60 gram cannabis op zak, alsook 360 euro cash. Naar eigen zeggen had hij de drugs per toeval gevonden, maar was hij gevlucht omdat hij toen onder voorwaarden stond. Onderzoek wees echter uit dat hij toen al een maand cannabis verhandelde, onder meer aan minderjarigen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van een jaar, omdat de man in staat van wettelijke herhaling verkeert. Hij liep al eerdere veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet, onder meer in januari en februari van dit jaar nog. De voorzitter meende dat een strenge bestraffing daarom aangewezen was. "De probatievoorwaarden van eerdere vonnissen zijn nog niet opgestart of je bent ze al aan het schenden."

Omwille van de herhaling en het dealen aan minderjarigen krijgt de tiener een jaar effectieve celstraf. Hij moet ook een boete van 6.000 euro betalen.

KORTRIJK 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u