Rechtbank Ieper - 4 jaar cel en 7 maanden rijverbod voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

 Rechtbank Ieper - 4 jaar cel en 7 maanden rijverbod voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

De Ieperse politierechter veroordeelde maandag een 25-jarige Fransman tot 4 jaar cel, waarvan 2 jaar effectief, en een rijverbod van 7 jaar. Hij veroorzaakte in oktober vorig jaar een dodelijk ongeval in Beselare en pleegde daarna vluchtmisdrijf. Daarbij kwam een 61-jarige man om het leven. Hij wilde de straat oversteken toen hij door de wagen van Fransman T.S. aangereden werd. Het slachtoffer overleefde de klap niet. De chauffeur van de wagen met Franse nummerplaat reed door. De politie kon de dader snel identificeren, maar hij verbleef niet op het adres in Halluin, dat aan zijn nummerplaat gekoppeld was. Een week na het ongeval konden de politiediensten T.S. alsnog arresteren op een tweede verblijfplaats. Hij werkte als interimkracht bij Westvlees in Oostrozebeke, nabij Beselare.

Frankrijk leverde de man uit aan België. Eind vorige maand moest hij zich voor de politierechter van Ieper verantwoorden voor de feiten. De nabestaanden van het slachtoffer hadden het moeilijk met het gedrag van de bestuurder na het ongeval en tijdens het onderzoek. "Hij ergerde zich bijvoorbeeld tijdens zijn verhoor.", aldus advocaat Thomas Vandemeulebroucke. De verkeersdeskundige stelde daarenboven vast dat hij tussen 80 en 100 kilometer per uur reed, op een plaats waar slechts 50km/uur mag gereden worden. Julie Vandenbogaerde, de advocate van de verdediging, gaf toe dat de daden van haar cliënt fout waren. "Maar hij heeft wel degelijk spijt.", benadrukte ze. Het openbaar ministerie vorderde 2 jaar, waarvan de helft effectief, en een rijverbod van 4 jaar. De politierechter sprak zich strenger uit. Voor het dodelijk ongeval krijgt T.S. 2 jaar cel, 1 jaar effectief, een boete van 2.400 euro en 2 jaar rijverbod. Voor het vluchtmisdrijf wordt hij eveneens veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar effectief, en een boete van 2.400 euro, maar krijgt hiervoor een rijverbod van 5 jaar.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u