Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

 Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

Een 22-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete veroordeeld omdat ze een man opzettelijk had aangereden. Op 13 december 2013 wilde een 21-jarige man haar interpelleren over haar drugshandel. Ze reed over zijn twee benen. Aan het slachtoffer moet ze bijna 25.700 euro schadevergoeding betalen.

De man was er niet mee opgezet dat ze cannabis dealde aan minderjarigen. Bij de confrontatie reed de vrouw met een grote terreinwagen, een Cherokee Jeep, achter hem aan, toen hij wegliep. Ze reed hem een eerste keer aan. Toen hij op de grond lag, zette ze het voertuig eerst in achteruit en dan reed ze opnieuw met het linkervoorwiel over zijn twee benen.

De man had twee gebroken benen, maar kampt nu nog altijd met hevige pijnen van de opgelopen letsels. In augustus 2016 moet hij nog een operatie ondergaan. Hij heeft last van slapeloosheid, depressies en hij moet constant iemand bij zich hebben die hem begeleidt. De 22-jarige beklaagde daagde een maand geleden niet op in de rechtbank.

Volgens de openbare aanklager waren de gevolgen van de opzettelijke aanrijding erg, maar de feiten hadden veel erger kunnen aflopen. Naast de aanzienlijke schadevergoeding moet de vrouw ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het strafverleden van de vrouw, die al veroordeeld werd voor kwaadwillige verkeersbelemmering en bedreigingen.

HASSELT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u