Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

 Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

Een 22-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete veroordeeld omdat ze een man opzettelijk had aangereden. Op 13 december 2013 wilde een 21-jarige man haar interpelleren over haar drugshandel. Ze reed over zijn twee benen. Aan het slachtoffer moet ze bijna 25.700 euro schadevergoeding betalen.

De man was er niet mee opgezet dat ze cannabis dealde aan minderjarigen. Bij de confrontatie reed de vrouw met een grote terreinwagen, een Cherokee Jeep, achter hem aan, toen hij wegliep. Ze reed hem een eerste keer aan. Toen hij op de grond lag, zette ze het voertuig eerst in achteruit en dan reed ze opnieuw met het linkervoorwiel over zijn twee benen.

De man had twee gebroken benen, maar kampt nu nog altijd met hevige pijnen van de opgelopen letsels. In augustus 2016 moet hij nog een operatie ondergaan. Hij heeft last van slapeloosheid, depressies en hij moet constant iemand bij zich hebben die hem begeleidt. De 22-jarige beklaagde daagde een maand geleden niet op in de rechtbank.

Volgens de openbare aanklager waren de gevolgen van de opzettelijke aanrijding erg, maar de feiten hadden veel erger kunnen aflopen. Naast de aanzienlijke schadevergoeding moet de vrouw ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het strafverleden van de vrouw, die al veroordeeld werd voor kwaadwillige verkeersbelemmering en bedreigingen.

HASSELT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u