Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

 Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

Een 22-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete veroordeeld omdat ze een man opzettelijk had aangereden. Op 13 december 2013 wilde een 21-jarige man haar interpelleren over haar drugshandel. Ze reed over zijn twee benen. Aan het slachtoffer moet ze bijna 25.700 euro schadevergoeding betalen.

De man was er niet mee opgezet dat ze cannabis dealde aan minderjarigen. Bij de confrontatie reed de vrouw met een grote terreinwagen, een Cherokee Jeep, achter hem aan, toen hij wegliep. Ze reed hem een eerste keer aan. Toen hij op de grond lag, zette ze het voertuig eerst in achteruit en dan reed ze opnieuw met het linkervoorwiel over zijn twee benen.

De man had twee gebroken benen, maar kampt nu nog altijd met hevige pijnen van de opgelopen letsels. In augustus 2016 moet hij nog een operatie ondergaan. Hij heeft last van slapeloosheid, depressies en hij moet constant iemand bij zich hebben die hem begeleidt. De 22-jarige beklaagde daagde een maand geleden niet op in de rechtbank.

Volgens de openbare aanklager waren de gevolgen van de opzettelijke aanrijding erg, maar de feiten hadden veel erger kunnen aflopen. Naast de aanzienlijke schadevergoeding moet de vrouw ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het strafverleden van de vrouw, die al veroordeeld werd voor kwaadwillige verkeersbelemmering en bedreigingen.

HASSELT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u