Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

 Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

Een 22-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete veroordeeld omdat ze een man opzettelijk had aangereden. Op 13 december 2013 wilde een 21-jarige man haar interpelleren over haar drugshandel. Ze reed over zijn twee benen. Aan het slachtoffer moet ze bijna 25.700 euro schadevergoeding betalen.

De man was er niet mee opgezet dat ze cannabis dealde aan minderjarigen. Bij de confrontatie reed de vrouw met een grote terreinwagen, een Cherokee Jeep, achter hem aan, toen hij wegliep. Ze reed hem een eerste keer aan. Toen hij op de grond lag, zette ze het voertuig eerst in achteruit en dan reed ze opnieuw met het linkervoorwiel over zijn twee benen.

De man had twee gebroken benen, maar kampt nu nog altijd met hevige pijnen van de opgelopen letsels. In augustus 2016 moet hij nog een operatie ondergaan. Hij heeft last van slapeloosheid, depressies en hij moet constant iemand bij zich hebben die hem begeleidt. De 22-jarige beklaagde daagde een maand geleden niet op in de rechtbank.

Volgens de openbare aanklager waren de gevolgen van de opzettelijke aanrijding erg, maar de feiten hadden veel erger kunnen aflopen. Naast de aanzienlijke schadevergoeding moet de vrouw ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het strafverleden van de vrouw, die al veroordeeld werd voor kwaadwillige verkeersbelemmering en bedreigingen.

HASSELT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u