Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

 Rechtbank Hasselt - Jonge vrouw krijgt 2 jaar cel voor opzettelijk aanrijden van man in Heusden-Zolder

Een 22-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete veroordeeld omdat ze een man opzettelijk had aangereden. Op 13 december 2013 wilde een 21-jarige man haar interpelleren over haar drugshandel. Ze reed over zijn twee benen. Aan het slachtoffer moet ze bijna 25.700 euro schadevergoeding betalen.

De man was er niet mee opgezet dat ze cannabis dealde aan minderjarigen. Bij de confrontatie reed de vrouw met een grote terreinwagen, een Cherokee Jeep, achter hem aan, toen hij wegliep. Ze reed hem een eerste keer aan. Toen hij op de grond lag, zette ze het voertuig eerst in achteruit en dan reed ze opnieuw met het linkervoorwiel over zijn twee benen.

De man had twee gebroken benen, maar kampt nu nog altijd met hevige pijnen van de opgelopen letsels. In augustus 2016 moet hij nog een operatie ondergaan. Hij heeft last van slapeloosheid, depressies en hij moet constant iemand bij zich hebben die hem begeleidt. De 22-jarige beklaagde daagde een maand geleden niet op in de rechtbank.

Volgens de openbare aanklager waren de gevolgen van de opzettelijke aanrijding erg, maar de feiten hadden veel erger kunnen aflopen. Naast de aanzienlijke schadevergoeding moet de vrouw ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het strafverleden van de vrouw, die al veroordeeld werd voor kwaadwillige verkeersbelemmering en bedreigingen.

HASSELT 24/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u