Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

 Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 23-jarige man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie tot een werkstraf van 180 uren en 900 euro boete veroordeeld. De man uit Beringen sloeg het slachtoffer met een sikkel op de linkerhand, -onderarm en -bovenarm.

Op 13 juni 2014 kwam het in Beringen tot een aanrijding tussen de BMW van beklaagde en de Citroën van het slachtoffer. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde.

Beklaagde, die met zijn echtgenote in de wagen zat, stapte uit en ging de andere chauffeur bedreigen. Dan werden beide voertuigen aan de kant gezet. Beklaagde opende de bestuurdersdeur en gaf het slachtoffer een trap op de linkerdij, waarna hij uit de koffer van zijn wagen de stok met sikkel haalde. Hij sloeg ermee naar de andere automobilist. Dan kreeg het slachtoffer nog enkele trappen en slagen.

"Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden", aldus de Beringenaar op zijn proces, maar dat van die opmerking achtte de rechtbank niet bewezen.

De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden. Als beklaagde de werkstraf niet binnen 12 maanden uitvoert, wacht hem een celstraf van 15 maanden. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.732 euro betalen. De gerechtskosten lopen op tot 1.436 euro. Het wapen is verbeurdverklaard.

HASSELT 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u