Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

 Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 23-jarige man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie tot een werkstraf van 180 uren en 900 euro boete veroordeeld. De man uit Beringen sloeg het slachtoffer met een sikkel op de linkerhand, -onderarm en -bovenarm.

Op 13 juni 2014 kwam het in Beringen tot een aanrijding tussen de BMW van beklaagde en de Citroën van het slachtoffer. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde.

Beklaagde, die met zijn echtgenote in de wagen zat, stapte uit en ging de andere chauffeur bedreigen. Dan werden beide voertuigen aan de kant gezet. Beklaagde opende de bestuurdersdeur en gaf het slachtoffer een trap op de linkerdij, waarna hij uit de koffer van zijn wagen de stok met sikkel haalde. Hij sloeg ermee naar de andere automobilist. Dan kreeg het slachtoffer nog enkele trappen en slagen.

"Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden", aldus de Beringenaar op zijn proces, maar dat van die opmerking achtte de rechtbank niet bewezen.

De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden. Als beklaagde de werkstraf niet binnen 12 maanden uitvoert, wacht hem een celstraf van 15 maanden. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.732 euro betalen. De gerechtskosten lopen op tot 1.436 euro. Het wapen is verbeurdverklaard.

HASSELT 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u