Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

 Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 23-jarige man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie tot een werkstraf van 180 uren en 900 euro boete veroordeeld. De man uit Beringen sloeg het slachtoffer met een sikkel op de linkerhand, -onderarm en -bovenarm.

Op 13 juni 2014 kwam het in Beringen tot een aanrijding tussen de BMW van beklaagde en de Citroën van het slachtoffer. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde.

Beklaagde, die met zijn echtgenote in de wagen zat, stapte uit en ging de andere chauffeur bedreigen. Dan werden beide voertuigen aan de kant gezet. Beklaagde opende de bestuurdersdeur en gaf het slachtoffer een trap op de linkerdij, waarna hij uit de koffer van zijn wagen de stok met sikkel haalde. Hij sloeg ermee naar de andere automobilist. Dan kreeg het slachtoffer nog enkele trappen en slagen.

"Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden", aldus de Beringenaar op zijn proces, maar dat van die opmerking achtte de rechtbank niet bewezen.

De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden. Als beklaagde de werkstraf niet binnen 12 maanden uitvoert, wacht hem een celstraf van 15 maanden. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.732 euro betalen. De gerechtskosten lopen op tot 1.436 euro. Het wapen is verbeurdverklaard.

HASSELT 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u