Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

 Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 23-jarige man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie tot een werkstraf van 180 uren en 900 euro boete veroordeeld. De man uit Beringen sloeg het slachtoffer met een sikkel op de linkerhand, -onderarm en -bovenarm.

Op 13 juni 2014 kwam het in Beringen tot een aanrijding tussen de BMW van beklaagde en de Citroën van het slachtoffer. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde.

Beklaagde, die met zijn echtgenote in de wagen zat, stapte uit en ging de andere chauffeur bedreigen. Dan werden beide voertuigen aan de kant gezet. Beklaagde opende de bestuurdersdeur en gaf het slachtoffer een trap op de linkerdij, waarna hij uit de koffer van zijn wagen de stok met sikkel haalde. Hij sloeg ermee naar de andere automobilist. Dan kreeg het slachtoffer nog enkele trappen en slagen.

"Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden", aldus de Beringenaar op zijn proces, maar dat van die opmerking achtte de rechtbank niet bewezen.

De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden. Als beklaagde de werkstraf niet binnen 12 maanden uitvoert, wacht hem een celstraf van 15 maanden. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.732 euro betalen. De gerechtskosten lopen op tot 1.436 euro. Het wapen is verbeurdverklaard.

HASSELT 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u