Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

 Rechtbank Hasselt - Fikse werkstraf voor man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 23-jarige man uit Beringen wegens ernstige verkeersagressie tot een werkstraf van 180 uren en 900 euro boete veroordeeld. De man uit Beringen sloeg het slachtoffer met een sikkel op de linkerhand, -onderarm en -bovenarm.

Op 13 juni 2014 kwam het in Beringen tot een aanrijding tussen de BMW van beklaagde en de Citroën van het slachtoffer. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde.

Beklaagde, die met zijn echtgenote in de wagen zat, stapte uit en ging de andere chauffeur bedreigen. Dan werden beide voertuigen aan de kant gezet. Beklaagde opende de bestuurdersdeur en gaf het slachtoffer een trap op de linkerdij, waarna hij uit de koffer van zijn wagen de stok met sikkel haalde. Hij sloeg ermee naar de andere automobilist. Dan kreeg het slachtoffer nog enkele trappen en slagen.

"Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden", aldus de Beringenaar op zijn proces, maar dat van die opmerking achtte de rechtbank niet bewezen.

De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden. Als beklaagde de werkstraf niet binnen 12 maanden uitvoert, wacht hem een celstraf van 15 maanden. Aan de burgerlijke partij moet hij 2.732 euro betalen. De gerechtskosten lopen op tot 1.436 euro. Het wapen is verbeurdverklaard.

HASSELT 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u