Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

 Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

De Antwerpse politierechter heeft Debbie D. (34) uit het West-Vlaamse Assebroek vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de terugweg van Tomorrowland. Haar partner Diether C. (36) was daarbij om het leven gekomen. De vrouw kreeg drie maanden cel met uitstel, 900 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden effectief.

Het stel was op 21 juli 2014 naar het dancefestival Tomorrowland in Boom geweest. Toen ze via de Boomsesteenweg op weg waren naar huis, besefte Debbie D. plots dat ze in de verkeerde richting aan het rijden was. Ze wilde aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg in Aartselaar rechtsomkeer maken, maar negeerde daarbij een rood licht. Hun auto werd geramd door een taxibusje. Diether C. was op slag dood, Debbie D. raakte zwaargewond en lag vijf weken in het ziekenhuis.

De vrouw betwistte voor de rechtbank dat ze een fout had gemaakt. Het verkeerslicht was volgens haar niet goed zichtbaar en daardoor had ze het rode licht gemist. De politierechter volgde haar daar niet in. "Het verkeerslicht was voldoende zichtbaar en zelfs als dat niet het geval was of als het licht er niet was geweest, dan nog was de beklaagde voorrangsplichtig", klonk het in het vonnis.

De rechter hield bij de beoordeling enerzijds rekening met de dramatische gevolgen voor Debbie D., die haar partner en de vader van haar zoontje verloor. Anderzijds had ze wel een gevaarsituatie gecreëerd, waarbij de slachtoffertol nog hoger had kunnen zijn. In het taxibusje zaten immers negen mensen. Enkel de bestuurder was gewond geraakt, maar het had even goed erger kunnen uitdraaien.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u