Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

 Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

De Antwerpse politierechter heeft Debbie D. (34) uit het West-Vlaamse Assebroek vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de terugweg van Tomorrowland. Haar partner Diether C. (36) was daarbij om het leven gekomen. De vrouw kreeg drie maanden cel met uitstel, 900 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden effectief.

Het stel was op 21 juli 2014 naar het dancefestival Tomorrowland in Boom geweest. Toen ze via de Boomsesteenweg op weg waren naar huis, besefte Debbie D. plots dat ze in de verkeerde richting aan het rijden was. Ze wilde aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg in Aartselaar rechtsomkeer maken, maar negeerde daarbij een rood licht. Hun auto werd geramd door een taxibusje. Diether C. was op slag dood, Debbie D. raakte zwaargewond en lag vijf weken in het ziekenhuis.

De vrouw betwistte voor de rechtbank dat ze een fout had gemaakt. Het verkeerslicht was volgens haar niet goed zichtbaar en daardoor had ze het rode licht gemist. De politierechter volgde haar daar niet in. "Het verkeerslicht was voldoende zichtbaar en zelfs als dat niet het geval was of als het licht er niet was geweest, dan nog was de beklaagde voorrangsplichtig", klonk het in het vonnis.

De rechter hield bij de beoordeling enerzijds rekening met de dramatische gevolgen voor Debbie D., die haar partner en de vader van haar zoontje verloor. Anderzijds had ze wel een gevaarsituatie gecreëerd, waarbij de slachtoffertol nog hoger had kunnen zijn. In het taxibusje zaten immers negen mensen. Enkel de bestuurder was gewond geraakt, maar het had even goed erger kunnen uitdraaien.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u