Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

 Rechtbank Antwerpen - Weduwe veroordeeld voor ongeval waarbij partner stierf

De Antwerpse politierechter heeft Debbie D. (34) uit het West-Vlaamse Assebroek vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de terugweg van Tomorrowland. Haar partner Diether C. (36) was daarbij om het leven gekomen. De vrouw kreeg drie maanden cel met uitstel, 900 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden effectief.

Het stel was op 21 juli 2014 naar het dancefestival Tomorrowland in Boom geweest. Toen ze via de Boomsesteenweg op weg waren naar huis, besefte Debbie D. plots dat ze in de verkeerde richting aan het rijden was. Ze wilde aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg in Aartselaar rechtsomkeer maken, maar negeerde daarbij een rood licht. Hun auto werd geramd door een taxibusje. Diether C. was op slag dood, Debbie D. raakte zwaargewond en lag vijf weken in het ziekenhuis.

De vrouw betwistte voor de rechtbank dat ze een fout had gemaakt. Het verkeerslicht was volgens haar niet goed zichtbaar en daardoor had ze het rode licht gemist. De politierechter volgde haar daar niet in. "Het verkeerslicht was voldoende zichtbaar en zelfs als dat niet het geval was of als het licht er niet was geweest, dan nog was de beklaagde voorrangsplichtig", klonk het in het vonnis.

De rechter hield bij de beoordeling enerzijds rekening met de dramatische gevolgen voor Debbie D., die haar partner en de vader van haar zoontje verloor. Anderzijds had ze wel een gevaarsituatie gecreëerd, waarbij de slachtoffertol nog hoger had kunnen zijn. In het taxibusje zaten immers negen mensen. Enkel de bestuurder was gewond geraakt, maar het had even goed erger kunnen uitdraaien.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u