Rechtbank Antwerpen - Vier maanden rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse ring

 Rechtbank Antwerpen - Vier maanden rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse ring

De Antwerpse politierechter heeft Mohamed B. (63) uit Borgerhout woensdag veroordeeld tot drie maanden cel, vier maanden rijverbod en 900 euro boete voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op de Antwerpse ring. Trucker Patrick V.A. (51) uit Lebbeke was daarbij om het leven gekomen.

Het slachtoffer reed op 19 augustus 2014 met zijn vrachtwagen op de Antwerpse ring richting Gent. Mohammed B. kwam ter hoogte van Borgerhout met zijn VW Golf de snelweg opgereden. Hij betwistte dat hij de trucker de pas had afgesneden, maar uit het deskundigenverslag en de verklaringen van de ooggetuigen bleek het tegendeel.

Patrick V.A. had volgens de politierechter alles gedaan om een aanrijding te vermijden. Hij had hard geremd en was naar links uitweken. "Daardoor bleef de schade aan de VW Golf beperkt. Het slachtoffer heeft zo wellicht vermeden dat Mohammed B. gewond raakte. Mogelijk redde hij hem zelfs het leven", klonk het in het vonnis.

Voor Patrick V.A. waren de gevolgen zwaar: zijn vrachtwagen kantelde en de bestuurderscabine werd verbrijzeld. Hij overleed aan zijn verwondingen. Mohammed B. had volgens de politierechter geen enkele poging ondernomen om het leed van de nabestaanden te verzachten. "Zijn afwezigheid op het proces, is daar een schrijnend voorbeeld van", aldus het vonnis.

Het slachtoffer laat een vrouw, drie dochters en drie kleinkinderen achter. De beklaagde moet hun schade vergoeden.

ANTWERPEN 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u