Rechtbank Antwerpen - Vier maanden rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse ring

 Rechtbank Antwerpen - Vier maanden rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse ring

De Antwerpse politierechter heeft Mohamed B. (63) uit Borgerhout woensdag veroordeeld tot drie maanden cel, vier maanden rijverbod en 900 euro boete voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op de Antwerpse ring. Trucker Patrick V.A. (51) uit Lebbeke was daarbij om het leven gekomen.

Het slachtoffer reed op 19 augustus 2014 met zijn vrachtwagen op de Antwerpse ring richting Gent. Mohammed B. kwam ter hoogte van Borgerhout met zijn VW Golf de snelweg opgereden. Hij betwistte dat hij de trucker de pas had afgesneden, maar uit het deskundigenverslag en de verklaringen van de ooggetuigen bleek het tegendeel.

Patrick V.A. had volgens de politierechter alles gedaan om een aanrijding te vermijden. Hij had hard geremd en was naar links uitweken. "Daardoor bleef de schade aan de VW Golf beperkt. Het slachtoffer heeft zo wellicht vermeden dat Mohammed B. gewond raakte. Mogelijk redde hij hem zelfs het leven", klonk het in het vonnis.

Voor Patrick V.A. waren de gevolgen zwaar: zijn vrachtwagen kantelde en de bestuurderscabine werd verbrijzeld. Hij overleed aan zijn verwondingen. Mohammed B. had volgens de politierechter geen enkele poging ondernomen om het leed van de nabestaanden te verzachten. "Zijn afwezigheid op het proces, is daar een schrijnend voorbeeld van", aldus het vonnis.

Het slachtoffer laat een vrouw, drie dochters en drie kleinkinderen achter. De beklaagde moet hun schade vergoeden.

ANTWERPEN 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u