Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

 Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

De politierechter in Antwerpen heeft vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit Gembloux vrijdag veroordeeld voor het ongeval waarbij het vijfjarig zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys om het leven kwam. De trucker kreeg drie maanden cel met uitstel, 2.400 euro boete en drie maanden rijverbod.

De vijfjarige Ziggy fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met Johan G. voor het rode licht. Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. De beklaagde wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf de Hooftvunderlei indraaien, maar reed Ziggy daarbij aan. Het jongetje overleefde de klap niet.

Johan G. had de twee fietsers naar eigen zeggen niet gezien. Uit het onderzoek bleek dat zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel niet goed waren afgesteld, waardoor zijn gezichtsveld kleiner was. De politierechter vond het wel eigenaardig dat iemand die al zeventien jaar als vrachtwagenchauffeur werkt en al drie maanden de vaste bestuurder van de trekker in kwestie was, niet gemerkt had dat de spiegels niet correct waren afgesteld.

Johan G. had vorige maand tijdens de behandeling van de zaak zijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer. Hij doet sinds het ongeval geen langeafstandsritten meer en rijdt enkel nog met kleine vrachtwagens.

ANTWERPEN 02/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u