Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

 Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

De politierechter in Antwerpen heeft vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit Gembloux vrijdag veroordeeld voor het ongeval waarbij het vijfjarig zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys om het leven kwam. De trucker kreeg drie maanden cel met uitstel, 2.400 euro boete en drie maanden rijverbod.

De vijfjarige Ziggy fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met Johan G. voor het rode licht. Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. De beklaagde wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf de Hooftvunderlei indraaien, maar reed Ziggy daarbij aan. Het jongetje overleefde de klap niet.

Johan G. had de twee fietsers naar eigen zeggen niet gezien. Uit het onderzoek bleek dat zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel niet goed waren afgesteld, waardoor zijn gezichtsveld kleiner was. De politierechter vond het wel eigenaardig dat iemand die al zeventien jaar als vrachtwagenchauffeur werkt en al drie maanden de vaste bestuurder van de trekker in kwestie was, niet gemerkt had dat de spiegels niet correct waren afgesteld.

Johan G. had vorige maand tijdens de behandeling van de zaak zijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer. Hij doet sinds het ongeval geen langeafstandsritten meer en rijdt enkel nog met kleine vrachtwagens.

ANTWERPEN 02/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u