Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

 Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

De politierechter in Antwerpen heeft vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit Gembloux vrijdag veroordeeld voor het ongeval waarbij het vijfjarig zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys om het leven kwam. De trucker kreeg drie maanden cel met uitstel, 2.400 euro boete en drie maanden rijverbod.

De vijfjarige Ziggy fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met Johan G. voor het rode licht. Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. De beklaagde wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf de Hooftvunderlei indraaien, maar reed Ziggy daarbij aan. Het jongetje overleefde de klap niet.

Johan G. had de twee fietsers naar eigen zeggen niet gezien. Uit het onderzoek bleek dat zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel niet goed waren afgesteld, waardoor zijn gezichtsveld kleiner was. De politierechter vond het wel eigenaardig dat iemand die al zeventien jaar als vrachtwagenchauffeur werkt en al drie maanden de vaste bestuurder van de trekker in kwestie was, niet gemerkt had dat de spiegels niet correct waren afgesteld.

Johan G. had vorige maand tijdens de behandeling van de zaak zijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer. Hij doet sinds het ongeval geen langeafstandsritten meer en rijdt enkel nog met kleine vrachtwagens.

ANTWERPEN 02/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u