Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

 Rechtbank Antwerpen - Trucker krijgt drie maanden rijverbod voor doodrijden van fietsertje

De politierechter in Antwerpen heeft vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit Gembloux vrijdag veroordeeld voor het ongeval waarbij het vijfjarig zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys om het leven kwam. De trucker kreeg drie maanden cel met uitstel, 2.400 euro boete en drie maanden rijverbod.

De vijfjarige Ziggy fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met Johan G. voor het rode licht. Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. De beklaagde wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf de Hooftvunderlei indraaien, maar reed Ziggy daarbij aan. Het jongetje overleefde de klap niet.

Johan G. had de twee fietsers naar eigen zeggen niet gezien. Uit het onderzoek bleek dat zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel niet goed waren afgesteld, waardoor zijn gezichtsveld kleiner was. De politierechter vond het wel eigenaardig dat iemand die al zeventien jaar als vrachtwagenchauffeur werkt en al drie maanden de vaste bestuurder van de trekker in kwestie was, niet gemerkt had dat de spiegels niet correct waren afgesteld.

Johan G. had vorige maand tijdens de behandeling van de zaak zijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer. Hij doet sinds het ongeval geen langeafstandsritten meer en rijdt enkel nog met kleine vrachtwagens.

ANTWERPEN 02/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u