Raadkamer Antwerpen - Doodrijder Turnhoutsebaan mag op borg vrij komen

 Raadkamer Antwerpen - Doodrijder Turnhoutsebaan mag op borg vrij komen

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag beslist dat de 59-jarige man uit Borgerhout, die zich vorige week kwam aangeven voor het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf op de Turnhoutsebaan, de gevangenis mag verlaten. Hij dient eerst wel een borgsom van 1.000 euro te betalen en moet zich aan strikte voorwaarden houden. De Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen gaat tegen die beslissing niet in beroep.

Een 54-jarige vrouw reed op 13 oktober 2014 met haar fiets over de Turnhoutsebaan. Ze wilde linksaf de Langstraat indraaien, maar werd daarbij aangereden door een bromfietser, die haar wilde inhalen. Beiden vielen op de grond. De bestuurder van de bromfiets krabbelde zonder veel erg weer overeind, maar de fietsster bleef bewusteloos liggen. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, waar een schedelbreuk en hersentrauma werden vastgesteld. Ze stierf een tiental dagen later aan haar verwondingen.

De bromfietser had zich in het tumult uit de voeten gemaakt. Politie en gerecht verspreidden een opsporingsbericht, maar dat leverde aanvankelijk niets op. Enkele weken geleden kwam de politie hem alsnog op het spoor. Afgelopen donderdag ging hij zichzelf aangeven.

De 59-jarige man, een Albanees, zou de plaats van het ongeval verlaten hebben, omdat hij problemen heeft met zijn verblijfsstatuut. Dat de fietsster gestorven was, had hij pas later vernomen. Hij zal zich voor het dodelijke ongeval en het vluchtmisdrijf nog voor de politierechter moeten komen verantwoorden. 

ANTWERPEN 13/01 (BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u